avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
andreeas1 a scris:

Nu conteaza ca pledezi 1 min sau 15. Cunosc avocati care n-au facut in viata lor instanta si traiesc bine. Avocat nu e egal cu a face instanta. Daca ai studiat intens si stapanesti materia o sa fii admis, daca nu..nu. nu e capat de tara sa pici examenul acesta, dar nici sa dai 10 ani la rand :))

Mda....sunt multe preconceptii cand vine vorba de profesia asta. Oricum examenul acesta, bine sau prost gandit, nu e un concurs intre candidati ca sa vedem care are palaria mai mare.
Da, la INM se concureaza pentru unul din faimoasele 200 de locuri, aici in schimb daca ai invatat, esti atent si te tin balamalele, ai sanse serioase sa intrii din prima, a 2-a sau a 3-a oara. Cert este ca fata de anii trecuti, azi acest examen trebuie tratat cu multa seriozitate si motivatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
ContSters226667, utilizator
Da, acp84, ai dreptate. Oricum, nimeni nu incerca sa arate ca are o palarie mai mare sau mai mica. Era doar o constatare de pe marginea terenului de joc. Cert este ca duritatea examenului a stopat invazia avocatilor slabi pregatiti, si fie ca place cuiva sau nu, ..... te pui in pielea infractorului care primeste un avocat din oficiu si care, in loc sa-l scoata de dupa gratii, pledeaza de complezenta si-l lasa acolo, fiind multumit cu banii de pe oficii. In plus, si daca ar intra toti, in 2 ani se cerne ovazul de neghina, si mai ales dupa aceea....In fine, in scurt timp dam de dracu in sala de examen
Va doresc mult succes maine! :luck:
anul asta este usor. anul trecut am trecut d prima proba cu 70 prag, nu ca anul asta cu 50. oricum succes. sa nu uitati ca dupa aia , iar taxe de inscriere in Barou de 1500 de lei pe la unele, 3000 de lei pe la altele sau daca esti norocos cu 1000 de lei,, plus taxa catre Unbr , plus taxa catre Barou, pllus asigurare profesionala , si plus avocat definitiv.... aoleuuu
eu am fost admis din prima incercare. cred ca secretul este sa te pregatesti ptr INM si sa dai examen la Barou
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
marian20, utilizator
Buna ziua, stiti cumva in cate zile afiseaza rezultatele? se va afisa doar cu admis/respins sau punctajul? multumesc mult

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)