avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
La speta de la penal nu s-a cerut decat calitatea contributiei fiecaruia, din nou ajungem la problema de limbaj in formularea intrebarilor. Trebuiau sa ceara clar, in caz ca asta vroiau, care este incadrarea juridica a faptei savarsite. Eu fara sa ma gandesc prea mult am spus furt, uitand de circumstanta . Daca se puncteaza si incadrarea juridica imi ia probabil ceva din punctaj. Dar normal era sa nu apara in barem si incadrarea juridica in cadrul raspunsului corect, ca sa stam noi acum cu grija asta doua saptamani..
Si tu vrei examen grila?:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Crisanca, utilizator
ca sa vezi cat esti tu de bun:)desteptule ...am spus speta 1 ...si la concurs nu a fost aia singura enumerare ceruta-vezi barem desteptule. in plus cand te intreaba cin va ce contributie are la fapta penala ii spui k e autor , complice sau instigator...nu iti sare gandul sa ii zici si ce infractiune a savarsit, nu?p.s. doamne ajuta sa fii tu unul dintre cei picati
copallo a scris:

ca sa vezi cat esti tu de bun:)desteptule ...am spus speta 1 ...si la concurs nu a fost aia singura enumerare ceruta-vezi barem desteptule. in plus cand te intreaba cin va ce contributie are la fapta penala ii spui k e autor , complice sau instigator...nu iti sare gandul sa ii zici si ce infractiune a savarsit, nu?p.s. doamne ajuta sa fii tu unul dintre cei picati

B-)
Rectific. 1 am spus din start ca ma numar printre picati, deci dorinta iti va fi indeplinita.
2. Da, am facut confuzie, crezand ca este vorba despre alta speta, dar imi amintesc ca era ceva cu un furt in care B trebuia sa stea de 6. Nu m-am uitat pe barem pt ca stiu ce n-am facut asa ca nu aveam de ce sa trag sperante. Eu n-am facut decat sa spun sincer ce am scris. Acum k tu vrei sa fii desteptul suprem, n-ai decat k nu ma deranjeaza. Era un punct de vedere, asa cum ai cerut tuturora. Sunt greselile mele si mi le asum si o sa platesc pentru ele cu o nota mica. Cel putin a fost prima oara cand am dat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
margaritoiu, utilizator
ok... e bine, credeam ca ai vazut baremul si stii exact la ce ma refer ... in fine, ms pt parere , pb e ca s a cerut contributia fiecaruia, ceea ce m-a dus cu gandul direct la forma de participatie...nu si la incadrare ceea ce insemna sa precizezi si infractiunea, inetlegeti sau bat eu campii?
YEP a scris:

Eu cred ca voi da si la anul. Anul acesta a fost prima experienta (nereusita).
Chiar daca o sa iau si sub 5 la o proba sau doua (vedem), in realitate nota e "nedreapta". In sensul ca in cazul meu acel 5 inseamna 2 subiecte de sinteza tratate foarte bine si o speta la care nu am evaluat corect cauza.
As putea spune ca am fost foarte "aproape" de admitere, "as fi putut sa o ating" insa lipsa de atentie/cunostinte care s-a manifestat in doua-trei situatii critice (la spete in general) a fost cea care m-a privat de succes.
In plus, am avut cel putin 3 situatii in care am scris corect un raspuns si apoi, nesigur fiind am taiat si am scris in loc o balarie. :))

Asta e, pana la urma e vorba de atentie, de cunostine, de capacitatea de a face fata presiunii examanului, stc. Eu o iau ca pe o experienta (si cu bune si cu rele) si viata merge mai departe.

Mult succes celor care sunt pe "muchie" la punctaj si felicitari pentru munca depusa.

Celor care au picat/vor pica le spun... capul sus, in viata sunt multe obstacole sau nedreptati, nu trebuie sa abandonam lupta indiferent daca va mai exista "la anul".

Weekend placut.

:) Numai ca experienta asta nefericita se poate repeta si anul viitor.Multi dintre cei picati au invatat serios ,dar au fost furati cu baremul.Neatentia m-a costat si pe mine mult... Dupa aceasta experienta dura mi-am propus sa ma apuc serios de tocit..ad litteram...papagaliceste toate detaliile ,oricat de nesemnificative ar parea.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)