avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... raport de pedepsire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

raport de pedepsire


Buna ziua!am si eu o problema...sotul meu se afla in Penitenciarul Braila de 4 ani,pe data de 3.07 domnul sef de sectie a intrat in control in camera unde se afla el si a mers direct la patul lui unde a gasit o casca bluetooth de telefon,un parfum,2 ventilatoare de birou(pe baterii) si o veioza,toate i au fost confiscate recunoscand ca sunt ale lui mai putin casca de telefon care nu stia de unde a aparut tinand cont ca usile camerelor sunt tot timpul deschise si oricine putea intra si lasa aceasta.Sotul meu i-a pus tot bagajul la dispozitie pentru a cauta si telefonul care ar fi trebuit sa fie tinand cont ca era si o casca(una fara alta nu se pot folosi din cate stim noi).Astazi (17.07)i s-a luat declaratie pentru ce s-a intamplat si se pare ca o sa i se intocmeasca un raport de pedepsire pe casca,ventilatoare si veioza dar ultimele 2 lucruri au fost primite prin sectorul vizita!Va rog sfatuiti-ma ce as putea face!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:04, 22 Iulie 2012
dvs nimic.
sotul dvs poate depune contestatie la judecatorul delegat , impotriva hotararii de sanctiune daca se va intampla asta.
daca s-a dus direct la patul lui , e clar ca s-a dus la informatie , caz in care mai mult ca sigur exista si declaratii.
depinde de ce probe sunt impotriva dansului.
nu are nici o relevanta daca nu s-a gasit si telefonul .
In mod cert au exista pe vreuna dintre caile cunoscute "informatii" care il "acuzau" pe sotul dvs sau poate chiar este vorba despre vreo razbunare a unor alti detinuti , daca au exista ceva conflicte cu acestia la locul de detentie.
Pana la proba contrarie si pana la solutionarea unei eventuale contestatii a sotului dvs , impotriva masurilor luate impotriva sa , acesta ar putea fi sanctionat de administratia locului de detentie.
Intr-adevar negasirea telefonului il scapa de o sanctiune penala conform Legii nr.275/2006.
Eventual , pe caile legale sa ceara mutarea , fie in alt loc de detentie , fie in alta sectie sau camera in cadrul aceluiasi loc de detentie
negasirea telefonului nu il scapa de raport de incident.
orice obiect interzis conduce la sanctionare.
trebuie sa combata doar acuzatiile referitoare la posesia castii daca pentrru restul a avut aprobare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiariasul mi a furat din casa plicutet plicutet Buna ziua,in urma cu 2 luni am inchiriat o camera din aparatamentul mamei mele(cealalta camera fiind incuiata) pentru 3 luni de zile . Chiariasul a plecat fara ... (vezi toată discuția)
Introducere telefoane in penitenciar - consecinte cristicalin cristicalin Acum 2 luni am fost la vizita la un prieten la penitenciarul rahova si la pachet mi-au gasit 2 telefoane in talpa la adidasi. M-au luat la sectie am dat ... (vezi toată discuția)
Citatie in dosar penal - in calitate de martor! logoash logoash Buna seara, Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra intr-o situatie delicata pe care as vrea sa o prezint si daca se poate sa ma ajutati cu niste ... (vezi toată discuția)