avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... supraveghere video
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

supraveghere video

Cum trebuie procedat in situatia in care s-au instalat camere video pt supraveghere in firma ? Mentionez ca sunt functionale 24/24 h si ca se inregistreaza totul.
As vrea sa stiu daca trebuie anuntati ceilalti colegi si in ce conditii se pot folosi inregistrarile ca dovada a unui furt, eventual si in instanta. trebuie anuntat si la politie ca sunt aceste camere in folosinta?
ma intereseaza legea la care se va face referire!

va multumesc mult !
buna ziua, as vrea sa stiu daca am vioe sa montez o camera de supraveghere video pe fatada blocului , cu care sa imi supraveghez autoturismul pe timp de noapte .mentionez ca o parte din imagine prinde si intrarea in bloc, deci unii vecini s-ar putea sa nu fie prea fericiti. incalc vreuna din multele legi ale tarii noastre?
Bine-nteles. Protectia datelor cu caracter personal, poate si Lg. 333/1999. Orice camera este montata necesita aprobare. Oficial vorbind. Neofical, o puteti monta, le spuneti vecinilor ca este si pt supraveghiera intrarii si astfel hotii vor fi descurajati (asta ca sa nu aveti reclamatii). Iar in caz de reclamatii, o demontati. Chiar daca vine cineva la dvs, ziceti ca aparatura nu este inca functionala (chiar daca este) si stergeti toate datele stocate pe calculator.
Oricum, eu as monta 2 camere. Iar a 2 a sa o supravegheze prima, sa nu vi-o fure. :D
Blasim a scris:

Bine-nteles. Protectia datelor cu caracter personal, poate si Lg. 333/1999. Orice camera este montata necesita aprobare. Oficial vorbind. Neofical, o puteti monta, le spuneti vecinilor ca este si pt supraveghiera intrarii si astfel hotii vor fi descurajati (asta ca sa nu aveti reclamatii). Iar in caz de reclamatii, o demontati. Chiar daca vine cineva la dvs, ziceti ca aparatura nu este inca functionala (chiar daca este) si stergeti toate datele stocate pe calculator.
Oricum, eu as monta 2 camere. Iar a 2 a sa o supravegheze prima, sa nu vi-o fure. :D

Nu chiar... am vazut recent in ziar ca a iesit scandal ptr. un nenorocit de afis pe care scria ca se filmeaza cu camere ascunse desi nu exista nici o camera de filmat in unitate si cica si afisul ar viola intimitatea #-o ... probleme apar de peste tot daca nu ai o baza legala...
din cate stiu pentru montarea unui camere de supraveghere pe bloc iti trebuie acordul asociatiei de locatari.

nu orice sistem de supraveghere montat trebuie aprobat de catre politie ci numai sistemele montate in banci , institutii financiare sau societatiile care detin valori mari sau un trafic de clienti foarte mare ( cazul unui hypermarket). In cazurile mentionate anterior firma care a montat sistemul de supraveghere trebuie sa intocmeasca un proiect in care sa descrie tipul aparaturii montate, firma producatoare, datele tehnice, durata de inregistrare a informatiei , amplasament in spatiu etc. mai multe informatii in legea 333/2003
Trebuie licenta! Daca citesti bine legea 333/2003 o sa gasesti ca se precizeaza f bine ce inseamna sisteme de alarmare impotriva efractiei...acesta e un termen generic, dar in lege se specifica clar ca este vb si de sistemele de supraveghere video.
Montajul de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal.(cauta pe net sa vezi cate cazuri sunt de proprietari de magazine care si-au montat singuri, iar acum au probleme), daca ai firma licentiata pt multe spatii trebuiesc priecte avizate de IGPR(gasesti in Hotararea de Guvern - H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006)
Licenta se obtine dupa verificari amanuntite ale IGPR-ului si cu acordul SRI.
Nu trebuie omisa legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere orsaia2006 orsaia2006 Vrem sa montam camera de supraveghere in cadrul unei asociatii de proprietari (parterul blocului)ce prevede legislatia.????Comitetul executiv a aprobat ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video pentru curte si parcarea din fata casei. Ion_florescu Ion_florescu Buna ziua. Locuiesc la casa si in urma unor acte de vandalism comise de anumite persoane de rea credinta asupra proprietetii mele, doresc sa montez doua ... (vezi toată discuția)