avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... negociere CCM la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

negociere CCM la nivel de unitate

Am o firma care are peste 21 de salariati si doresc sa intocmesc documentatia pt negocierea colectiva care este obligatorie conform Codului Muncii. Ma puteti ajuta in acest sens cu formularele necesare? As vrea sa mai stiu ce se inregistreaza la ITM referitor la negocierea CCM? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 29 Octombrie 2014
freeelis a scris:

Da, trebuie facuta din nou negocierea c..c.m.

Si mai trebuie depus ceva la ITM?Multumesc mult.
La ITM se depune din nou actele privind inregistrarea noului c.c.m. , daca acesta se va incheia.
in urma unui control de la itm ilfov, ne-a spus facem dovada negocierii CCM. Am inteles ca nu mai este obligatoriul sa se incheie ccm, ci doar sa dovedim ca am negociat. Puteti sa imi spuneti ce anume tr sa trecem in procesul verbal de negociere ccm. Cum dovedim aceasta negociere fara incheiere ccm.
Legea prevede ca, negocierea ccm-ului este obligatorie , nu si incheierea acestuia.

Daca nu se ajunge la un acord, atunci se incheie proces-verbal in care se va prevede acest lucru - neajungerea la un numitor comun in privinta incheierii c.c.m. . (partile inteleg sa nu incheie un contract colectiv la nivel de unitate deoarece nu pot sustine clauze mai favorabile salariatilor comparativ cu cele reglementate de Codul muncii ).
freeelis a scris:

Legea prevede ca, negocierea ccm-ului este obligatorie , nu si incheierea acestuia.

Daca nu se ajunge la un acord, atunci se incheie proces-verbal in care se va prevede acest lucru - neajungerea la un numitor comun in privinta incheierii c.c.m. . (partile inteleg sa nu incheie un contract colectiv la nivel de unitate deoarece nu pot sustine clauze mai favorabile salariatilor comparativ cu cele reglementate de Codul muncii ).

dar nu stim ce anume tr sa precizam in acest proces verbal de negociere. Aspecte cu privire la ce anume trebuie?

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua si LA MULTI ANI ! Am o intrebare , firma la care lucrez are CCM valabil pina in mai 2014, dupa aceasta data ce se intimpla, nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca laszloecaterina laszloecaterina am peste 21 de salariati (34 sezon si extrasezon (oct-martie 5) cum se procedeaza pentru initierea contractului colectiv de munca. Multumesc (vezi toată discuția)