avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Se merita sa faci Facultatea de drept?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Se merita sa faci Facultatea de drept?

Probabil o intrebare foarte comuna insa ideea este simpla. Am de ales intre Drept si Academia Navala. Sunt o fire extrovertita, dornica de a invata, eu unul spun ca as face fata insa cu pilele este destul de greu. Se poate sa reusesti cu Dreptul si fara pile? Iti ofera facultatea destule perspective dupa absolvire, daca desigur, esti si bine pregatit?

Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
AslPls, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:32, 21 Septembrie 2012
AslPls a scris:

Probabil o intrebare foarte comuna insa ideea este simpla. Am de ales intre Drept si Academia Navala. Sunt o fire extrovertita, dornica de a invata, eu unul spun ca as face fata insa cu pilele este destul de greu. Se poate sa reusesti cu Dreptul si fara pile? Iti ofera facultatea destule perspective dupa absolvire, daca desigur, esti si bine pregatit?

Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat pentru raspuns.


In primul rand trebuie sa-ti raspunzi la intreabarea care dintre cele doua domenii te-ar pasiona. Sau te pasioneaza macar unul dintre ele? Daca nu, cred ca mai bine sa te edifici in privinta asta si sa te indrepti spre ce te pasioneaza.
Cu studii juridice in Romania, daca esti foarte bine pregatit poti reusi sa accezi, fara relatii oculte, in avocatura si magistratura. In capitala cel putin, stiu cazuri de stagiari acceptati de maestri fara comision, dar bineinteles trebuie in schimb sa muncesti pe branci. Ma refer aici doar ca intrare in breasla, cat despre compensatii materiale deosebite, pentru majoritatea avocatilor lucrurile in Romania de astazi nu sunt tocmai roze; si spun lucrul asta din postura unui om care traieste cu un avocat in casa si stie cat de mult trebuie sa alerge un avocat doar pentru a se mentine pe linia de plutire. Notarii sunt casta inchisa; eu nu am cunostinta de exceptii de la regula asta in afara de cazul rudelor de cele mai apropiate grade sau in caz contrar comisioane astronomice de ordinul zecilor de mii de euro. Despre executorii judecatoresti si modalitatile reale de accedere nu cunosc prea multe asa ca nu ma pot pronunta. Consilierii juridici au o situatie destul de trista, nu sunt multi cu salarii decente macar.
Si un ultim gand... Dreptul este un domeniu extrem de vast; daca te indrepti in directia asta si vrei sa fii si foarte bun pregataste-te sa-ti asumi studiul, perfectionarea si aprofundarea in materie ca pe un nou stil de viata. Este un domeniu care cere sacrificii si prioritizari foarte stricte.
consilierii juridici sunt putini si prost platiti
avocatii alearga dupa cazuri si clienti
notarii sunt toti rude, vasile&vasile de exemplu
de intrat la magistratura este cel mai greu,cad pe capete, csm spune ca vor fi din ce in ce mai putine locuri
astea sunt realitati pe care trebuie sa le stii, realizez ca atunci cand cineva intreaba ceva negativ majoritatea vor raspunde pozitiv, ca si pe forum ,dar trebuie sa stii realitatea ca cei care reusesc reusesc f greu si sunt exceptii, nu sunt numeroase exemple desi tara e plina de absolventi de drept, sute de mii care nu au cum si nici nu au gasit in domeniu, gandire pragmatica trebuie sa existe in orice domeniu, si in drept
cel mai bine e sa alegi un drum greu , la final sa te alegi cu beneficii pe masura.......... ;)
Candva, in tinerete, un profesor ne-a spus ca, indiferent in ce domeniu/ramura vei lucra, important este sa fii meserias, nu carpaci. Ori, asta se face prin munca multa.
Este greu sa dai un sfat pentru ca este continuta o mare doza de subiectivism.
Succes!
P.S.: tocmai cand am vrut sa spun ceva despre "se merita", am vazut ca au facut-o altii.
Aplaud comentariile care"se"merita a fi aplaudate!
Of,diatezele astea!

Alte discuții în legătură

Ajutor-carierã Sacred Sacred Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat ... (vezi toată discuția)
Se merita sa faci dreptul? catalinag catalinag Vreau sa stiu parerile voastre: se merita sa dai la drept? Intreb asta pentru ca de ceva timp ma gandesc sa ma reprofilez, alegand de data aceasta facultatea ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)