avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din locuinta sau abuz de incredere ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din locuinta sau abuz de incredere ?

am avut cheie de la un apartamet si am intrat in apartament cu un prieten si am furata cateva bunuri. propietaru apartamentului fiind varul mamei mele. exista un vecin care ma vazut, MENTIONEZ E PRIMA FAPTA

va rog frumos ami spunce si mie cineva ce se poate intampla?
ami face dosar ami da cu suspendare ma aresteaza din prima? VA ROG FRUMOS AMI RASPUNDE SI MIE CINEVA VA MULTUMESC ANTICIPAT :sorry:
Cel mai recent răspuns: mumix , utilizator 12:54, 22 Iulie 2012
1) Daca proprietarul apartamentului face reclamatie la politie,cu siguranta ca veti fi chemata sa dati declaratie despre tot ce si cum ati facut.

2) Daca mergeti si vb cu proprietarul si ii inapoiati bunurile furate,ii cereti si iertare,el poate nu mai merge la politie ptr a face plangere impotriva dvs,si veti scapa.

3) Dosar penal,amenda,etc se va aplica analizand gravitatea situatiei.
mumix a scris:

MENTIONEZ E PRIMA FAPTA
:sorry:


intotdeauna exista PRIMA FAPTA. dupa care urmeaza altele.

daca nu s-a depus inca plangere la politie de catre proprietar ar fi bine sa duceti bunurile sustrase inapoi.
pentru furt din cate am auzit nu se prea da cu suspendare asa ca cel mai bine ar fi sa duceti bunurile furate la "locul lor" iar daca scapati nearestat ptr aceasta fapta ganditi-va mai bine inainte de a mai face asa ceva. din cate am vazut pe la tv e foarte cald si pe la inchisoare.
regretele tardive nu folosesc nimanui.
Avand in vedere ca persoana vatamata este varul mamei dv care nu este o ruda apropiata,nu ne regasim in cazul furtului la plangere prealabila,decat daca locuiati impreuna cu respectivul,deci orice sesizare din oficiu sau denunt va poate baga in belea.E o greseala din partea dv ca ati postat pe forum,pana si eu sau orice user ar putea sa faca un denunt.Nu mai spuneti la nimeni si incercati sa o dati la pace cu persoana vatamata.Oricum,ma indoiesc ca ar fi posibil sa luati inchisoare cu executare,avand in vedere ca detineati cheia de la apartament in mod legal (presupun) si ca sunteti la prima infractiune.Acum depinde si de valoarea bunurilor furate,depinde daca erati singur sau cu mai multe persoane,daca era noapte sau zi,daca s-a recuperat paguba sau nu,daca sunteti cooperant pe parcursul urmaririi sau nu.

Am mai citit o data postarea dv si am inteles ca furtul s-a realizat de dv+ o persoana deci o bila neagra dintre cele posibile pe care le-am enumerat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2012
ContSters258804, utilizator
Noul Cod Penal reglementeaza faptele de furt prin descrierea continuturilor urmatoarelor infractiuni: furtul, furtul calificat, furtul unui vehicul in scop de folosinta, furtul cu consecinte deosebit de grave, furtul din casa si familie.

Asta e furt calificat si poti primi de la 1-10 ani conf art 250 alin 1 C.pen. litera f) citeste si ai sa vezi ca in cazul tau se intrunesc conditiile pentru furt calificat din art mai sus spus .
nu mai am bunurile sa le inapoiez propietarului... si cheia o aveam fara sa se stie . si fapta sa intamplat acum cam 2 luni

ce e de facut in aceasta situatie? sa ma aleg cu doasar sau cu suspendare dar sa nu ma aresteze... sa nu recunosc fapta? si chiar nuj ce sa fac numai sa nu ma aresteze sa ami faca dosar sa ami dea cu suspendare ca asa cv nu se va mai intampla a 2 oara cu siguranta

Alte discuții în legătură

Furt, consecinte ionut721 ionut721 am facut si eu o prostie am furat dintrun apartament 28g aur am luat pe el 2400 lei a doua zi a venit politia la mn aksa pt k sa aflat am fost la politie miam ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, unor prieteni de familie li s-a spart chioșcul noaptea ... Georgiana Preoteasa Georgiana Preoteasa Bună ziua, unor prieteni de familie li s-a spart chioșcul noaptea iar hoții au furat 14 pachete de țigări, niște semințe și dulciuri. Ce pedeapsă este ... (vezi toată discuția)
Furt telefon - consecinte emyliano emyliano acum vreo 3 sapt intro discoteca am furat un telefon ...lam confundat cu al meu dar dupa ce am vazut ca lam luat aceia plecase ...si nu lam mai dat inapoi azi ... (vezi toată discuția)