avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Document INEXISTENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Document INEXISTENT

Am demisionat dintr-un serviciu militar si mi s-au imputat cheltuielile de scolarizare, printr-o decizie a unei comisii judetene. Am contestat decizia acestei comisii de nivel local, tot la nivel local. Mi s-a raspuns si am contestat raspunsul mai departe, la o comisie centrala, conform prevederilor legale.

Comisia centrala a dispus, din viciu de procedura, anularea deciziei de imputare emise de comisia locala, emitand un document prin care ma informeaza acest lucru, dar acelasi document precizeaza ca "plangerea a fost introdusa impotriva Hotararii nr xxxxxxx, emisa de...(comisia locala)". Mai spune si ca dispune anularea hotararii nr xxxxxx, care, repet, nu mi-a fost adresata, sau nu exista. Este un artifciu din partea lor??

Problema este ca acel numar la care face referire Comisia centrala nu este numarul documentului pe care l-am primit eu de la comisia locala, deci, teoretic, acel document nu mi-a fost adus la cunostinta si nu ma priveste. Decizia comisiei centrale stabileste ca trebuie sa ma prezint pentru reluarea cercetarii administrative.

Documentul comisiei centrale mai precizeaza "Cu drept de atac la instanta competenta, in conformitate cu prevederile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004

INTREBAREA: Daca dau curs documentului si ma prezint la o noua comisie locala, pentru reluarea cercetarii asupra mea, mai pot contesta apoi in instanta, documentul comisiei centrale??

Este valid demersul lor, daca face referire la un document care nu mi-a fost adresat, sau poate chiar nu exista?
Cel mai recent răspuns: Adrian1483 , utilizator 13:00, 23 Iulie 2012
Am facut precizarea ca este un pic ciudat, intrucat acestia au anulat procedura initiala si apoi au decis reluarea acesteia intrucat s-a constatat un viciu de procedura ....

Daca facem o asemanare cu solutionarea unui litigiu , ar insemna ca sunteti in situatia unei casari cu trimitere spre rejudecare , situatie in care nu ar mai fi incident acel termen de 60 de zile ...

OG nr.121/1998:
Art. 24
(1) Raspunderea materiala a militarilor pentru pagubele produse institutiilor publice prevazute la art. 2 poate fi stabilita numai in cazul in care acestea au fost constatate in cel mult 3 ani de la data producerii lor.
...
Am putea privi aceste demersuri ca o serie de incercari pentru a proceda corect, un fel de metoda "daca merge".

Cat despre prezentarea mea pentru a doua cercetare administrativa, v-as intreba cum pot prezenta dovezi, atata vreme cat nu cunosc care este acuzatia, in prezent (nu mai pot considera vechea cercetare administrativa, corect?)

Termenul de la art. 24 si cel de la art 23 nu sunt contradictorii? Unul spune ca trebuie actionat in 60 de zile, celalalt ca au la dispozitie 3 ani. Sunt 3 ani de incercari...

Banuiesc ca dupa prezentarea mea la cercetarea administrativa, ramane de urmat aceeasi procedura, conform Ord 121/1998: contest cercetarea, primesc raspuns, contest la comisia centrala si apoi in instanta.

La o eventuala prezentare in instanta, ma avantajeaza situatia anularii primei cercetari, petnru a sustine, de exemplu, ezitarea si viciile de procedura in cercetarea mea?
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
Adrian1483, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasirea termenului de cercetare administrativa. ce avantaj am in aceasta situatie? Adrian1483 Adrian1483 In urma demisiei din sistemul militar, o comisie locala, legal abilitata a dispus recuperarea cheltuielilor facute cu scolarizarea mea. Am contestat deciza ... (vezi toată discuția)
Conflict mapn-decizie de imputare mitzu_comb mitzu_comb Buna! daca se poate sa imi dati cateva idei despre un conflict cu mapn-ul. Am avut un contract de munca cu acestia, pe care nu lam finalizat din cauza lor( ... (vezi toată discuția)
Document cu titlu executoriu?? Alexandru8899 Alexandru8899 In urma cu ceva vreme am demisionat din cadrul sistemului militar romanesc. Ca urmare, comandantul unitatii militare unde mi-am desfasurat activitatea a semnat ... (vezi toată discuția)