avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... disociere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

disociere

Bună ziua , am studiat leg.230/2007 dar nu îmi este clar cum pot să ies din această asociatie de propietari : deoarece nu am semnat nimic privind asocierea , nu ma întrebat nimeni dacă sunt deacord, nu primesc nici un serviciu din partea asociatiei fiind debranşat total de la utilitaţi (apă rece si caldă, căldură,etc) dar aceştia tot mă pun la plata acelei taxe în care este inclus salariile lorX-( Cum mă pot disocea de aceştia şi ar fi deacord chiar întreg blocul să iasă din această asociaţie care numai profită de noi şi nu face nimic pentru locatarii săi unde preşedintele de asociaţie şia pus în funcţii toate neamurile sale. Vă mulţumesc!=D>
Cel mai recent răspuns: maromet , utilizator 00:38, 25 Iulie 2012
Nu ati inteles , atata timp cat ati ales sa locuiti intr-un condominiu trebuie sa respectati regulile care sunt stabilite in acel loc. Cu ce sunt imtermediari cei care va gospodaresc imobilul in care locuiti, ce fel de adaos percep ei ca sa isi rotunjeasca venitul?
Sa stiti ca si daca faceti iesire separata TOT platiti consumurile pe parte comuna, nu o sa va scuteasca niciodata de datoriile pe care le aveti, nu uitati ca peretii apartamentului sunt in condominiu. Daca se sparge o coloana de apa rece sau calda pe parte comuna si este pe partea unde aveti dumneavoastra apartamentul si nu sunt "intermediarii" sa va rezolve problema ce faceti?
Si ca sa nu mai "profite" nimeni de dumneavoastra, luati prin rotatie fiecare apartament functia de presedinte sau administrator cate 3-6 luni, si va garantez ca intr-o saptamana renuntati.
Tot respectul...Dvs. nu înţelegeţi că " NU FAC NIMIC" dacă se sparge o coloană de apă tot noi punem mână de la mână şi o reparăm pentru că dacă ar remedia ei defecţiunea ar percepe "N" comisione , sunt instalator de meserie şi locatarii de la un bloc vecin au strîns toţi bani şi mau chemat să schimb tubulatura din beci pentruca au preferat să nu treacă prin asociaţie şi să se trezească cu facturile unflate iar dacă sunte-ţi în materie eu vă întreb pe dvs. ce să plătesc în fond dacă nu se repară nimic şi nici măcar femeie de servici nu există săi plătesc doar că îmi lipesc tabelul de plată pe scară pe care tot eu am zugravito ?????!!#-o
maromet a scris:

totuşi de ce să plătească locatarii nişte intermedeari care au ieşit la pensie şi acum mai iau şi un salar pe spinarea fraierilor

Legea care guverneaza infiintarea ,organizarea si activitatea a sociatiilor de proprietari ,impune ca participantii la adunarea generala prin vot sa mandateze in calitatea si responsabilitatea de reprezentant legal=presedinte,administrator,membri comitet executv,
cenzor/comisie de cenzori
Nu exista stipulat in lege ca reprezentantii asociatiei de proprietari sa fie iesiti la pensie
Este adevarat ca responsabilitatea alegerii persoanelor care sa reprezinte asociatia de proprietari este dificila si de multe ori se dovedeste datorita comportamentului presedintelui ca increderea si votul au fost gresit acordate
Mulţumesc...văd că sunte-ţi în domeniu..vă mai deranjez cu o întrebare : dacă toţi locatarii blocului semnează printr-un tabel nominal dorinţa de a ieşii din această asociaţie, ce demersuri pot urma pentru a legaliza acest act şi de a ne gospodări singuri interesele ?
Iesirea din asociatie se pote face doar in momentul in care scopul pentru care aceasta nu mai exista. Adica condomenilul nu mai exista. Locuiti intr-un condomeniu unde trebuiesc respectate niste reguli. Daca nu aveti femeie de servici presedintele poate sa ia amenda de la organele locale pentru ca nu a angajat. Daca nu aveti administretor cine va calculeaza darile catre stat? Cine va intocmeste actele contabile?
Puteti sa faceti prin rotatie pe administratorul, presedintele, cenzorul toti gratis.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
ContSters166949, utilizator

Alte discuții în legătură

In ca baza legala se poate renunta la serviciile asociatiei de locatari? carmenfatu70 carmenfatu70 suntem locatarii unei scari de bloc contorizata individual la toate utilitatile: gaz ,apa, salubrizare si am cerut asociatiei de proprietari sa ne diminueze ... (vezi toată discuția)
Firma administrare imobile cu nereguli ContSters300081 ContSters300081 Buna ziua. Va expun urmatoarea problema: Intr-un complex rezidential exista o asociatie de locatari infiintata si delegata o firma de administrare imobile ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)