avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... U.N.B.R. Bota - pro si contra
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

U.N.B.R. Bota - pro si contra

Ce parere aveti despre faptul ca, in prezent, exista doua Uniuni care inscriu avocati, au aceeasi denumire, atat ca Uniune, cat si ca Barouri ?!? E bine, e rau ?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 11:31, 18 Decembrie 2006
Si Baroul neinfiintat (traditional) ia banii cu folos?:((
Daca considerati ca baroul traditional este o solutie, atunci faceti ceva domnule avocat Horia Dragoiu astfel incat sa nu se mai ia sume de bani pentru a fi stagiar pe langa un avocat.
Chiar credeti ca asta este o solutie sa plecam din tara? Si nu mai presupune ca acesti tineri nu vor fi niciodata avocati....sau poate esti un nou Nostradamus....initierea in avocatura nu este chiar asa de grea cum presupuneti dvs .......
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2006
Cornel Vasile, Consilier juridic
buna tema de discutie si din pacate foarte dureroasa pentru cei care au absolvit de curand.
avocatii din baroul traditional se apara cu faptul ca ceilalti nu sunt legali, de acord, dar intrebarea este...daca intrarea in baroul traditional ar fi pe bune doar pe baza examenului atunci de ce foarte multi tineri absolventi care si stiu ceva aleg un fel de sinucudere profesinala pe termen lung alagand totusi baroul bota? raspunsul ar fi.... in baroul traditional o sa ajungem sa se transmita locurile prin succesiune...fara sa vreau sa jignesc pe nimeni.
insa ciudat mi se pare ca aici in judet...anul trecut la examanul de avocatura au intrat doar copii de avocati, nu contest ca ar invata acesti oamnei nici faptul ca nu vor stii profesie, dar usor fortat ca doar acestia stiu?!
eu zic ca daca oricum competenta ne triaza pe termen lung...atunci de ce sa fim asa conservatori la examele de admitere? sa fie examane perfect, altfel nici nu se poate....dar sa le dam posibilitatea si celor saraci dar destepti si descurcareti sa arate ce pot.
Subscriu la cele scrise de luckas.
ba fratilor,uitati de bota.Da cu litere mici!!!Puneti mana si invatati!!!!!
Sunt efectiv prostii ce zic unii si altii ca numai pe pile se intra peste tot-avocati notari,judecatori,etc..
Va zice unul care a fost 8 ani avocat si a intrat pe bune la notari!!!

Alte discuții în legătură

Baroul lui pompiliu bota CE AVANTAJE AVEM?CE NE ASTEAPATA DACA NE INSCRIEM LA BAROUL CONSTITUTIONAL? CARE SUNT CERINTELE? (vezi toată discuția)
Stagiar, la baroul traditional ori la cel constitutional?. stteffano stteffano Am vazut ca, atat baroul traditional cat si ,cel constitutional infiintat de dl.BOTA ,organizeaza examen de admitere in meseria de avocat,respectiv avocat ... (vezi toată discuția)
Admitere in baroul traditional sau baroul bota ? diferente ? avantaje ? allex64 allex64 Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ? Functioneaza in paralel ? Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul ... (vezi toată discuția)