avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

am un teren mostenit prin actul de vanzare cumparare de la parinti
mama fiind decedata tatal fiind vitreg poate sa mil anuleze fara acordul propietarului dak nu am nici o chitanta precum ca am platit acel teren { a fost o antelegere familiara}?
Cel mai recent răspuns: ovidiu_puscasu , utilizator 22:10, 23 Iulie 2012
Dvs ati platit onorariul notarului! Pretul l ati platit parintilor , pretul pentru obiectul contractului d vanzare cumparare? Puteti dovedi acest lucru ?
Daca nu puteti dovedi acest lucru, adica ca ati platit pretul parintilor pentru bunul ce v a fost transmis prin actul de vanzare cumparare, Sotul supravietuitor, daca va proba acest lucru, adica daca va demonstra ca nu ati platit pretul parintilor , va putea cere reductiunea luberalitatilor excesive pentru partea mamei dvs ca II incalca rezerva succesorala. Insa aceasta reductiune poate fi ceruta in termen de 3 ani de la deces.
va scriu ce ami spune an contract de vanzare cumparare partea cu achitatul parintilor.pretul acestei vanzari p care noi partile lam convenit este de 500 de ron suma care a fost achitata integrla anainte de data ancheeri si autentificari prezentului act urmand ca dobanditorul sa itre an stapananire dedrep si de fapt asupra tetrenului ancepand de azi data ancheeri si autentificari prezentului contract .
Daca tatal vitreg demonstreaza ca acest act este o donatie de fapt, in termen de trei ani de la decesul mamei dvs poate cere reductiunea acestei donatii.
si daka am act vanzare cumparare mie [p actele astea de la notar nu ami scrie ca este o donatie poate sa ami faca ceva
Vorbim impreuna si ne intelegem separat!
Stimate domn, nu conteaza ca pe actul dvs scrie vanzare cumparare, daca nu puteti demonstra ca pretul a fost real , a fost dat , a fost sincer si serios, acest act poate fi atacat de tatal dvs ca fiind o donatie , adica acel act de vanzare cumparare a fost de fapt o donatie, nu o vanzare! Si daca se dmonstreaza acest lucru si reiau...adica ca acel act este o donatie ....inseamna ca tatal dvs vitreg poate cere intr un termen de 3 ani de la decesul sotiei lui, adica a mamei dvs, reductiunea donatiei, pentru ca II incalca rezerva succesorala sau poate cere raportul donatiei, caci este mostenitor rezervatar si obligat ca si dvs la raportul donatiilor.

Alte discuții în legătură

Mostenire miji miji Buna ziua. Tatal meu a murit in 2005 fiind atunci casatorit cu o alta femeie,aceasta anul trecut a declarat ca tatal meu nu mai are niciun mostenitor iar tot ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act de vanzare cumparare catatana22 catatana22 Buna ziua, am si eu o mare rugaminte in luarea unei decizii cu privire la documentatia succesorala si anume; tatal meu, a introdus actele pt taxa de succesiune ... (vezi toată discuția)
Mostenire alexa30 alexa30 Suntem 4 frati ,tatal meu la doi dintre tratti fratii mei lea facut case ,la celalalt frate Ia cumparat un teren pe care sia construit o casa , in casa in ... (vezi toată discuția)