avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită evacuare
Discuție deschisă în Executare silită

evacuare

Buna seara,
In baza unui titlu executoriu, in urma cu 6 ani, s-a adjudecat si am intabulat imobilul ipotecat pentru un contract de imprumut nerambursat. Din considerente sociale, in baza unei minute, am permis fostului proprietar, folosinta in continuare a imobilului ca tolerat-fara a plati chirie, dar cu plata cheltuielilor si conditia de a evacua imobilul dupa expirarea perioade prestabilite de 6 ani, pina la 1 iunie 2012. Acum in schimb, dupa 2 luni de la expirare termen fostul proprietar nu a evacuat imobilul din proprie initiativa si nici nu este cu platile cheltuielilor fata de primarie, la zi/ gunoi...caci impozitul l-am platit eu. Va intreb cam ce as putea face si cum ar trebuie sa actionez, dar daca se poate fara sa apelez din nou la Executor. Cu stima..
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 14:51, 10 Septembrie 2012
ma gandeam daca suntem in sfera drepturilor reale sau personale...in ccea ce priveste titlul dvs...
apreciez ca suntem in sfera drepturilor personale... si prin urmare nu mai puteti cere evacuarea/punerea in posesie in baza actului de adjudecare..
problema care se pune este daca recunoasterea lui valoreaza titlu pentru executare..respectiv daca intrerupe/suspenda prescriptia

:">
Am inteles ca oricand se poate solicita continuarea executarii silite cu evacuarea, daca debitorul nu isi respecta angajamentul/minuta facuta in urma cu 6 ani, imediat dupa adjudecare, intabulare...dar cum am spus as prefera totusi sa nu mai ajung la Executor.

Actul de adjudecare este titlu executoriu conform prevederilor Codului de procedura civila, in ceea ce priveste punerea in posesie asupra acestui imobil! Cererea de executare se poate formula in termen de 10 ani de la data emiterii acetuia ( termenul de prescriptie este de 10 ani). Daca cei ce locuiesc acolo nu vor sa elibereze imobilul de bunavoie, iar dvs nu doriti sa ajungeti la un executor judecatoresc, care este intrebarea? O a treia varianta nu exista (din punct de vedere legal)!
Buna ziua,

Cu aceeasi problema ma confrunt si eu. Am locuit intro casa nationalizata, chiriasi ai SC Apollodor SA, timp de 35 ani. Dupa moartea parintilor am fost dati in judecata de vreo 7 proprietari. Nu am avut bani de procese...in fine au castigat. Imobilul adjudecat are 4 apartamente. Una din familii avea deja casa cumparata cu Legea 112, celelalte familii nu. A venit la usa doar unul dintre cei 7 proprietari ca sa ne evacueze. Intrebarea mea este: Ce documente am dreptul sa le cer ca sa le vad, astfel incat sa stiu ca ei actioneaza legal? M-a sunat acel singuratic proprietar si mi-a dat intalnire la imobil ca sa semnez ceva...inca nu stiu despre ce e vorba...dar mi-a spus ca sa nu mai chemam politia si sa nu mai faca dansul la judecatorie nu stiu ce , ca acest demers costa vreo 2000 ron si tot eu voi plati. Deci ce trebuie sa aiba el ca documente a.i. sa stiu ca totul e legal?Am uitat sa spun ca sentinta de evacuare ...cica...eu nu am vazut-o a fost data din martie 2012.
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
Gabriela Mitroi, Manager de securitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua nastaseelena nastaseelena am intrat in posesia unui act de adjudecare, l am intabulat si inscris la Primarie. ce trebuie sa fac de acum incolo pentru a intra in imobil? tin sa mentionez ... (vezi toată discuția)