avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare rol fiscal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare rol fiscal

Buna ziua,

Trebuie sa schimb rolul fiscal pt apartamentul mostenit de la mama mea, pe numele meu. Am facut succesiunea si am certificatul de mostenitor, am intrat si pe impozite locale sector 2 sa vad ce acte imi sunt necesare, si nu prea am inteles ce anume trebuie sa aduc. De la notarul lacare am facut succesiunea mi s-a spus ca imi este suficient actul meu de identitate si certificatul de mostenitor. In mailul de la impozitelocale2 imi spun seria urmatoare de acte:
Acte necesare:

Declaratia tip de impunere pentru stabilirea impozitului pe cladiri
Declaratia tip de impunere pentru stabilirea impozitului pe teren
Declaratia speciala de impunere pentru stabilirea impozitului pe cladiri majorat, in cazul persoanelor fizice detinatoare a mai multor cladiri(daca este cazul)
Actul de identitate in copie proprietar/coproprietari
Procura sau imputernicirea avocatiala in cazul in care nu se prezinta proprietarul conform art. 79, alin(3) din O.G. 92/2003 privind codul de procedura fiscala
Contractul de vanzare-cumparare, actul de donatie, contractul de schimb, hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, certificat de mostenitor, contract de leasing (copie şi original)
Schita imobilului (copie şi original)

Pana la urma, ce acte trebuie sa duc? Este necesara si schita imoblilului si actul prin care mama a cumparat apartamentul? Sau din lista aceea e suficient UN SINGUR ACT - si anume certificatul de mostenitor?
Stiti cumva in cat timp se elibereaza noul rol fiscal?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
Roxie, utilizator
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 13:34, 25 Iulie 2012
Din lista aceea dvs trebuie sa alegeti actul in baza caruia sunteti proprietar, in cazul de fata certificatul de mostenitor. Declaratia o completati cand deschideti rolul la fisc, vi se da acolo un formular . Noul rol fiscal nu se elibereaza, se deschide in termen de 30 zile de la dobandirea dreptului dee proprietate de la data dezbaterii succesiunii).
Multumesc pentru raspuns. As mai avea o nelamurire, eu voi primi un act care sa ateste schimbarea rolului fiscal? Pentru ca am inteles ca e nevoie de el pentru a face un contract de inchiriere...
Cand veti cere certificat fiscal de la taxe si impozite veti vedea ca sunteti inregistrata cu acest imobil dobandit prin mostenire si pentru care trebuie sa platiti impozit. Contractul de inchiriere se face tot la taxe si impozite in baza certificatului de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vânzare cumpărare georalu1979 georalu1979 Cat timp durează după ce se face un contract de vânzare cumpărare pina acesta apare la primărie ca proprietate? Care sunt pașii? Și cât durează? (vezi toată discuția)
Casa pe rol ufpuf ufpuf Buna seara. Mama mea nu a trecut casa pe rol de cand a cumparat-o. Nu a primit niciodata de la circa financiara vreo somatie pentru impozit. Daca ma puteti ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare titlu de proprietate Semiremorca Semiremorca Buna ziua ! In urma unei succesiuni am obținut TITLUL DE MOȘTENITORII pentru un imobil si terenul aferent, am depus la primărie toate documentele si ... (vezi toată discuția)