avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii scutire de impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

scutire de impozit

un pensionar care se angajeaza cu program de 4 ore/zi si are handicap cu grad mediu, permanent , beneficiaza de scutire de impozit ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:45, 25 Iulie 2012
Nu beneficiaza de scutire de impozit ... potrivit art.55 alin.4 C.fisc., următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
...
k^1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;
.....
Deoarece beneficiaza de incadrare handicap mediu,nu beneficiaza de facilitatea scutirii de la plata impozitului aferent salarii sau indemnizatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit pe salariu luiza04 luiza04 Buna ziua, am spondilita anchilozanta si am auzit ca pot fi scutita de imozitul pe salariu.Orice informatie legata de actele necesare si cui ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe salariu anizi1962 anizi1962 O persoana cu handicap locomotor grad III, amputatie 2/3 gamba se incadreaza la scutire de plata a impozitului pe salariu? (vezi toată discuția)
Salariat cu handicap Radu Aura Radu Aura Un salariat a prezentat un certificat de incadrare in grad de handicap mediu. Din Codul fiscal inteleg ca nu poate beneficia de scutire impozit neavand un ... (vezi toată discuția)