avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa

V-as ruga sa ma ajutati cu o solutie juridica in urmatoarea speta: societatea mea are un bilet la ordin refuzat la plata de banca si pe care l-am inaintat unui executor judecatoresc pt.executare silita. S-a identificat un teren aflat in proprietatea debitorului si s-a inscris in CF somatia de plata. In aceasta faza ne aflam in momentul in care am primit notificarea de la administratorul judiciar ca s-a deschis procedura generala de insolventa impotriva debitorului si suntem invitati sa depunem cerere de admitere a creantei . Bineinteles ca s-a suspendat orice actiune judiciara si extrajudiciara de realizare a creantelor. In aceasta situatie, credeti ca ar fi mai bine ( suntem in drept ?) sa solicitam instantei ridicarea acestei suspendarii in cazul creantei noastre si valorificarea ei imediata ? Creanta noastra este creanta garantata in acceptiunea prev.art.39 din L85/2006? In care faza a procedurii se solicita suspendarea? Poate fi ceruta in cadrul cererii de admitere a creantei? Am facut cheltuieli destul de consistente si cu executarea silita. Pot fi ele trecute la valoarea creantei cu care ne inscriem la masa credala? Multumesc mult celor care vor dori sa-mi dea raspuns !
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 16:10, 14 Ianuarie 2009
In aceasta faza, va puteti doar inscrie la masa credala cu toate sumele pe care vi le datoreaza debitorul; cererea trebuie sa fie insotita de documentele doveditoare.
Puteti sa studiati si dosarul, pentru a putea vedea exact ce sume datoreaza societatea falimentara, catre cine, etc. pentru a vedea daca exista vreo sansa reala de recuperare a sumei catre societatea pe care o reprezentati dvs.
In primul rand ,multumesc pt.raspuns!
Da, am studiat dosarul iar creanta noastra reprezinta mai putin de 1% din totalul datoriilor debitorului. Voiam insa sa stiu daca sa ne multumim cu depunerea unei simple cereri de admitere a creantei , sau putem cere executarea imobilului unde avem inscrisa acea somatie de plata.?Iar daca da, in ce faza a procesului sa o facem?
Am inteles in acelasi timp ca putem inscrie ca si creanta si cheluielile cu executarea silita avansate pana acum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)
Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)
Cereri de creanta-insolventa ursulina ursulina Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la o speta din insolventa:avem un debitor care a intrat in insolventa si am depus cererea de admitere a creantei ... (vezi toată discuția)