avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... tamponare usoara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

tamponare usoara

am fost lovit usor de o masina cu numar bulgaresc (a indoit aripa spate-trebuie remediata la tinichigiu auto).pe data de 29.07.2012 ora 22.
a doua zi am convenit cu vinovatul ca repara masina,dar nu mai dau de el(il cunosc)nu am declarat la politie ,dar acum cred ca trebuie ...
ce sa fac?e termen de declarare?pot folosi casco si pe urma asiguratorul sa recupereze banii?masinile cu numar bulgaresc au asigurari reale care opereaza in romania?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:13, 31 Iulie 2012
daca nu ati incheiat intelegerea amiabila aveti obligatia de a raporta accidentul la politie in termen de 24 de ore sub sanctiunea suspendarii permisului ptr 30 de zile. in locul dvs m-as grabi.
puteti sa va reparati masina pe CASCO dar veti avea nevoie de procesul verbal emis de catre politie in urma raportarii accidentului.
unde se incheie intelegerea amiabila ?sunt formulare?de unde?
Formularul de intelegere amiabila se completeaza la societatea de asigurare a vinovatului. La completarea formularului trebuie sa fie prezenti ambii conducatori autimpreuna cu autovehiculele implicate in accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repararea mașinii vinovatului după constatarea amiabilă: cum se procedează dacă cel lovit s-a răzgândit, spunând că nu mai vrea să se complice cu asigurătorul? bklash3 bklash3 Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident in care am fost vinovat. Cel din fata a franat brusc, eu neatent si am intrat in el. Au fost doar pagube ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier mariusbv81 mariusbv81 Buna ziua. In data de 15 August conduceam auto personal din directia Alba catre Teius, iar la un momentdat eram in depasirea altui autovehicul cand si acesta a ... (vezi toată discuția)
Accident diana_76 diana_76 am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul ... (vezi toată discuția)