avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz recoltare probe biologice

sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in epilotest ,am avut alcoolemia 0,4,am fost condus la spital unde am refuzat recoltarea probelor biologice pe motiv ca sunt alergic la injectii;ce sanse am sa scap fara cazier?ajutorrrrrrrrrrrr;pot aduce un act medical prin care sa rezulte sustragerea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:19, 3 Mai 2016
Nu mai inteleg: sunteti chemat in instanta sau deja ati fost condamnat?
am si eu un proces cu refuz probe
am luat 6 luni cu suspendare dar doar pana acum am 2 ani fara carnet si peste 2 saptamani am recursul
imi fac apararea pe urmatoarea lege
legea drepturilor pacientului 46/2003 care nu a fost abrogata
ea prevede ca o persoana bolnava sau sanatoasa care utilizeaza servicii de sanatate se numeste pacient
un pacient poate refuza sau ori opri o interventie medicala asupra sa
chiar si in cazul recoltarii pastrarii sau folosirii produselor biologige prelevate din corpul sau pacientul este singurul care poate lua o decizie
mai sunt si cateva articole din constitutie care pun in umbra obligatia de a da probe de sange
probe biologice nu inseamna doar probe de sange ci si sputa ,urina
deci se poate stabili alcoolemia si fara ele
eu am facut recurs pentru a putea deschide ulterior proces la strasbourg
succes
cu respect ingerul negru
Probabil ca instanta nu va lua in seama apararile pe care intentionati sa le faceti , intrucat prevederile legale sunt clare , in sensul stipularii exprese a obligativitatii conducatorului auto de a se supune recoltarii de probe biologice.
Refuzul acestuia de a i se recolta probele biologice , are ca rezultat aplicarea unei pedepse de la 2 ani la 7 ani(al.5 al art.87 din OUG nr.195/2002)
Deci pana in final sustragerea de la probe biologice se poate pedepsi cu amenda penala doar si dupa pronuntare ti se inapoiaza permisu daca fapta nu sa soldat cu pagube materiale .
Sau amenda penala este o masura complementra.
Pentru din cate am cautat eu si sutragerea de la prelevarea monstrelor biologice a fost incadrata la amenda penala dupa NCP.
Eu sunt in pronuntare si am mers pe recunoastere , procesu terminandus dupa a 2 a infatisare /.
Eu am avut un proces pentru refuzu prelevari probelor biologice , am stat fara permis 11 luni , incidentu nu sa soldat cu victime sau pagube , am mers pe recunoasterea faptei.
pot obtine doar amenda penala sau este o masura complementara

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă inițial am fost testat cu etilotestul, dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice? Adrian Chisiu Adrian Chisiu daca nu am fost testat cu etilotestul inițial , dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice , ce se inatmpla ? (vezi toată discuția)
Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Bicasandu Bicasandu Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Ma aflam pe un drum public si am fost oprit de un echipaj local, aceștia neavând etilotest au ... (vezi toată discuția)