avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz recoltare probe biologice

sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in epilotest ,am avut alcoolemia 0,4,am fost condus la spital unde am refuzat recoltarea probelor biologice pe motiv ca sunt alergic la injectii;ce sanse am sa scap fara cazier?ajutorrrrrrrrrrrr;pot aduce un act medical prin care sa rezulte sustragerea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:19, 3 Mai 2016
Si eu sunt de aceeasi parere.
Atunci cand spune probe biologice nu ne referim ( nici noi si nici legiutorul) doar la sange, exclusiv ( proba biologica poate fi saliva, sperma, firul de par, etc).
Astfel ca daca omul in cauzare are fobie de ace/ustensile medicale, si invoca acest lucru cand " refuza" prelevarea de probe biologice nu vad unde mai este obiectul material al refuzului de prevelare de probe biologice ( insa doar cu conditia ca sa fie deacord cu prelevarea de orice alt fel de probe biologice).
Aasta este parerea mea despre genul acest de speta.
simioana_liviu a scris:

adica in care iau cu suspendare permisu o sa fie anulat .


Este bine sa aveti mare atentie la libertate in primul rand.
In caz de sustragere de la probele biologice este risc ridicat de pedeapsa cu executare.
Simplul fapt ca recunoasteti nu prea este suficient...deoarece daca toata lumea ar proceda asa ar fi haos...

Permisul este ceva care conteaza mai putin...fata de libertatea persoanei...
Abordati cu seriozitate procesul...si sa nu va para rau de permis...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă inițial am fost testat cu etilotestul, dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice? Adrian Chisiu Adrian Chisiu daca nu am fost testat cu etilotestul inițial , dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice , ce se inatmpla ? (vezi toată discuția)
Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Bicasandu Bicasandu Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Ma aflam pe un drum public si am fost oprit de un echipaj local, aceștia neavând etilotest au ... (vezi toată discuția)