avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minora de 1 an
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minora de 1 an

Buna ziua.
Imi puteti spune daca obtin in instanta custodie comuna, iar sotul nu imi da semnatura ca eu sa parasesc tara pentru a vizita bunicul matern, pot sa deschid un nou proces pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti pentru fetita mea de 11 luni in prezent, avand ca motivatie ca ii ingradeste dreptul copilului de a mentine relatii personale cu bunicul matern?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:57, 2 August 2012
Multumesc.
1.Asa cum revede art.398 c.civ. pe care il aveti mai sus,daca aveti probe ( nu avem detalii asupra situatiei dvs.) pe care sa le administrati si din care sa rezulte ca exercitarea in comun a autoritatii parintesti ar aduce grave prejudicii interesului superior al minorului, puteti formula o astfel de cerere in cadrul procesului de divort.
2.Daca nu aveti insa motive temeinice pentru admiterea acestui capat de cerere, instanta va stabili ca exercitarea autoritatii parintesti sa apartina ambilor parinti.
Formularea ulterioara a unei noi actiuni, avand ca obiect modificarea masurii stabilite prin hotararea de divort, respectiv exercitarea in mod exclusiv a autoritatii parintesti. motivat doar de faptul ca tatal refuza in a-si da consimtamantul la iesirea din tara pentru ca bunicul matern sa-si vada nepotul, ma tem ca nu va duce la efectul scontat, respectiv la admiterea actiunii.
Prin urmare, daca veti fi in situatia de la pct.2 si tatal va refuza sa va dea o declaratie de acord, atunci aveti varianta promovarii unei actiuni de suplinire a acordului tatalui, hotarare pe care insa va trebui sa o obtineti ori de cate ori veti dori sa plecati din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare tutela minor Stache Stache Care este sansa incredintarii custodiei copilului minor (obtinerii statutului de \\"parinte custodian\\")de catre instanta, nascut in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la notar Adeea Adeea Buna ziua. Sotul meu a cerut divort pe cale amiabila la notar insa noi avem un copil de aproape 2 ani. Eu vreau copilul sa ramana la mine insa situatia ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna sau exclusiva? Victoria2222 Victoria2222 buna ziua, as dori sa va intreb : in conditiile in care tatal vine in vizita la minor si incepe sa faca scandal: cearta, injuraturi la adresa mea..pot avea ... (vezi toată discuția)