avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Baza impozabila TVA operatiune triunghiulara/regim ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Baza impozabila TVA operatiune triunghiulara/regim special second hand

Buna ziua!
Va solicit ajutorul in legatura cu doua situatii:

1. O firma din Romania achizitioneaza masini second-hand din Germania si le revinde in Franta. Transportul este asigurat de catre o firma din UE in contul furnizorului revanzator din Romania, masinile merg direct din Germania in Franta. Toate firmele sunt inregistrate in scopuri de TVA la ele in tara.
- pentru masini se declara achizitie neimpozabila urmata de livrare cu cod T
- factura de transport se include in valoarea marfii sau se considera achizitie de serviciu intracomunitar, declarandu-se totodata in 390?

2. In cazul in care se primeste o factura din UE cu TVA dar nu este trecuta mentiunea "regim special second hand" care este procedura in cazul revanzarii? Daca se opteaza pentru regimul special second hand cum arata factura in acest caz, se trece o pozitie separata pentru TVA calculat la marja?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:52, 6 August 2012
1.factura de transport primita de firma din romania de la prestator se va raporta obligatoriu in decl. 390 vies.
mai departe, cheltuielile de transport fiind accesorii livrarii intracomunitare de bunuri, acestea se includ in costul livrarii catre firma franta (normal, si in costul de intrare).

2.care este motivul pentru care se primeste factura cu TVA din UE?
avand in vedere faptul ca persoana revanzatoare nu are dreptul sa inscrie tva pe factura, sunt de parare ca livrarea nu s-a efectuat in regimul special al bunurilor second hand si prin urmare nici dvs. nu puteti livra sub acelasi regim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto second hand bibimadi bibimadi buna seara. reprezint o societate care are ca domeniu de activitate comert auto second hand. achizitionez masini din comunitate de la site-uri de ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva aplicat la marja profitului oanamari98 oanamari98 Firma din Romania achizitioneaza autoturisme second-hand din Germania si le distribuie in Franta. La achizitionare factura este fara tva...cu taxare inversa, ... (vezi toată discuția)