avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului

Buna Ziua,

Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat "foarte bine" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea legala, plangere prim-procuror, plangere la judecator.

La prim-procuror ma asteptam sa respinga deoarece, sunt convins ca el a "rezolvat" dosarul, dar la judecatorie nu ma asteptam sa nu se vada evidenta faptelor.

Pe scurt procurorul a eliminat martorii de la locul evenimentului si a luat in considerare la dosar numai declaratiilor unor prieteni ai celor 2 infractori, care de altfel nici nu au fost prezenti la fata locului. Pe metoda asta cred ca si Anders Brevikh ar scapa.

Problema este ca la audierea judecatorului, acesta nu a ascultat si varianta mea, desi legea cere asta (art 278 cpp), judecatorul a ascultat doar declaratiile avocatului meu, dar nu si a mea ca parte vatamata.

Intrebarea mea este daca se poate depune pe acest motiv o cere de anulare a deciziei si de rejudecare a cauzei (practic nu s-a respectat procedure) ? Ce alte cai de atac mai exista ?

Cu stima,
Un cetatean furat la propriu de o justitie corupta si/sau incompetenta !
Da.E ciudat ca si-au declinat competenta apoi au respins plangerea ca neintemeiata.
Ideea e ca plangerea intemeiata pe art 278 poate fi facuta doar in 2 etape: prima etapa este la primprocurorul parchetului din care face parte procurorul impotriva caruia faci plangerea iar a 2-a etapa este la instanta(in cazul in care a fost respinsa de primprocuror).Nu poti face plangere (intemeiata pe art 278) impotriva primprocurorului (atunci cand acesta respinge plangerea impotriva procurorului din parchetul sau) la procurorul ierarhic superior iar daca acesta respinge sa mergi la urmatorul superior si tot asa.Oricum in cazul in care ai fi facut asa,ei erau obligati sa trimita plangerea pe cale administrativa organului judiciar competent adica instantei competente.Tot ce am zis eu aici se refera la plangerea impotriva deciziilor de netrimitere in judecata luate de procuror,sa nu se confunde cu PLANGEREA PENALA impotriva procurorului,care are acelasi regim juridic ca orice plangere penala doar ca va fi solutionata de un parchet superior(logic)

Plangerea la CSM este o plangere pt antrenarea raspunderii disciplinare a magistratilor.
Este important sa nu se confunde cele 3 tipuri de plangere pe care le-am mentionat.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
ContSters258804, utilizator
Eu am facut plangere pentru abuz in serviciu impotriva politistului care a instrumentat dosarul si impotriva procurorului de caz la PCA. In ceea ce il priveste pe politist, PCA a respins cu drept de plangere la procuror general al PCA. Procuror general al PCA a respins cu drept de plangere la PICCJ. PICCJ si-a declianat competenta si mi-au restituit documentele si in aceiasi zi mi-au respins plangerea ca neintemeiata. CSM este o institutie din punctul meu de vedere complicitara in sistem.
Dumnezeule!Asa ceva e demn de romanele lui kafka!Plangerile penale nu se resping!In cel mai rau caz,daca o plangere este gresit indreptata ea va fi trimisa pe cale admnistrativa organului competent!ESTE ABSOLUT INADMISIBIL CE VI S-A INTAMPLAT!
Ce pot sa fac eu? Absolut nici un avocat cu care am discutat nu a vrut sa intre in aceste dosare. O singura doamna de pe avocat.net a fost amabila, dar are si domnia sa probleme (nu stiu de ce natura). Alt avocat in ceea ce priveste procurorul , mi-a luat banii si cu trei zile inainte mi-a spus ca nu mai vine, fundatiile astea pentru drepturile omului imi spun ca trebuie sa platesc nu stiu ce taxa (dar in taxa asta nu intra si reprezentarea in instanta ci doar sustinerea, nu am inteles prea bine cum). Si am considerat ca PICCJ trebuia administrativ sa trimita plangerea nu sa mi-a restituie, dar ei sustin ca nu mi-au incalcat nici un drept procesual si ca isi mentin punctul de vedere. Eu nu mai am incredere absolut deloc in justitia din Romania totul este o cacealma, un circ facut doar pentru exterior, ei se fac ca fac dreptate, dar prin extrapolare la ceea ce mi se intampla mie situatia este dramatica.
Eu am anulat in instanta ce a facut acest militian si procuror, dar dosarul s-a intors la parchet unde proocurorul de atunci este prim-procuror, iar in continuare se incearca (si se va reusii probabil) ingroparea definitiva a lui, sau ajungerea la prescriptie a faptelor. Intre timp eu am doi morti in familie (tata -stop cardiac), cumnatul (s-a sinucis). Eu sunt dispus sa platesc un onorariu rezonabil, si sa discut de % pentru succes, dar nu gasesc asa cum am spus un avocat hotarat si bine intentionat
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
dangisca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Conexare dosare dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala la PCA Bucuresti pentru abuz in serviciu unui politist. Plangerea a fost respinsa cu drept de plangere la procurorul general ... (vezi toată discuția)