Buna ziua.Caut un raspuns concret va rog.daca se poate.sunt imputernicita sa schimb certificatul de nastere al mamei mele(care este in Italia),din model vechi in unul nou,problema este ca nu stiu ce date sa ii spun sa adauge in procura,cei de acolo spun ca trebuie doar numele si adresa mea,si numele si adresa ei,doresc sa nu o gresim pentru ca aceasta procura costa 80 euro, se mentioneaza cumva locul in care eu ma duc(in cazul de fata,Casa de Casatorii a Sectorului 4,pentru ca acolo m-au trimis cu certificatul de nastere),si treubuie mentionat cum ca eu depun actele,eu ridic certificatul apoi ? sau e un model standard de procura care il vor in Romania ? Multumesc.
Procura speciala va cuprinde in mod obligatoriu:
- numele, prenumele si domiciliul mamei;
- numele, prenumele si domiciliul dvs.;
- obiectul mandatului - actul de stare civila care urmeaza sa il obtineti, precizarea unor date suplimentare cu privire la locul si data incheierii actului (daca nu il mai aveti pe cel vechi).
Procura speciala trebuie sa contina sintagma ''pentru obtinerea certificatului de nastere de la starea civila''.
Sa faca procura la Consulat, altfel va trebui sa caute un notar care are apostila de la Haga, iar dvs. va trebui sa o traduceti, sa o legalizati si sa o autentificati la un notar din tara.
Certificat de nastere
anabia
buna seara,mi-am pierdut certificatul de nastere,cum ar trebui sa procedez mai departe pentru a avea o copie legalizata a acestuia
?Tin sa precizez ca eu sunt ... (vezi toată discuția)