Am asistat la un caz foarte dificil.
Un cetatean roman a vrut sa plece in Germania. Se stie ca, trebuie sa
aiba cetateanul Asigurare Medicala si 500 Euro, ca sa arate la vama.
Cetateanul Roman a avut bani la el, dar NU a avut Asigurare Medicala. El a mai fost de multe ori in Germania, si a facut o Asigurare in Germania.
Cand a ajuns el la Vama, a aratat banii si a aratat si asigurarea medicala, care a facut-o in Germania. Vamesii au spus, ca nu este vallabil, daca trece Frontiera Romana, pt. ca trebuie sa aiba o Asigurare incheiat cu Romania.
Intreb eu, de ce?????
Adica eu imi cumpar asigurarea medicala din tara respectiva, si cand vrei sa pleci din tara sa ajungi in tara respectiva de unde ai cumparat asigurarea medicala nu te lasa sa treci Frontiera..
E o prostie totala.
In chestia asta ar trebui sa faca ceva Statul Roman.
Dupa o campanie de ingrasare a leului romanesc slabit de atatia ani de tranzitie, leul iese invingator si i se taie 4 zerouri din coada (procedeu denumit popular 'scurtare').
Vin momente grele, in care poti sa-ti iei teapa la cumparaturi de la un vanzator smecher sau poti sa dai teapa la o baba in piata cand iti da restul la o legatura de ceapa.
Faceti provizii de lichiditati, bancile vor fi inchise cam 4 zile, ATM-urile nu vor functiona, platiti acum facturile pentru ca si Posta va fi inchisa! Vine ApocaLIPSA!
Total aberant si complet în afara legii.
În afara de situatia, este drept rara, în care asigurarea medicala din Germania (stau acolo si stiu) se refera strict la asigurarea pe teritoriul Germaniei (sau exclude expres asigurarea de calatorie). Dar si în acest caz, legea a fost încalcata de catre politistul de frontiera, pentru ca el este pus sa aplice legea nu sa o interpreteze cum vrea el.
Statul român nu-ti va tine partea niciodata, pentru ca statul, în sine, este o utopie - oamenii sunt cei ce dau legi, le aplica si tot oamenii iau si spagile, nu statul. Iar corb la corb ...
Domnul Marian Popa.
Sa stii ca ai dreptate. Si eu pot sa spun ca traiesc aici in Gerrmania, dar ce se intampla acasa, adica in Romania este ceva de necrezut. Oamenii legii de la frontiera sincer spus cateodata sunt excroci, cateodata sunt oameni cumsecade.
NO COMMENT.
Tripla cetatenie
lorica3
Buna ziua,
am o intrebare:este posibila tripla cetatenie in Germania, adica cetatenie romana, franceza si germana?toate cele trei tari sint membre ale uniunii ... (vezi toată discuția)