avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RCA

Am o speta mai ciudata.Eu aveam masina parcata regulamentar, cand mi-a fost lovita de catre o masina care era condusa de o persoana, iar o alta persoana din masina(care era transportata fara voia ei in masina respectiva) a tras de volanul masinii si mi-a avariat masina.Am solicitat firmei de asig. despagubirea, dar mi-au raspuns ca potivit art.27, pct. lit.c-soc. nu raspunde daca accidentul e provocat de o terta persoana.
Pe cine sa dau in judecata?(firma de asig, terta peroana sau pe sofer?)
Cel mai recent răspuns: anasm , utilizator 09:07, 16 Ianuarie 2009
pe sofer..
In primul rand , cei de la politie care au venit sa constate accidentul si sa elibereze autorizatie de reparatie ce au zis? Cine este vinovatul?
Cu siguranta soferul respectiv este vinovat.... Sa nu aiba surpriza si de o acuzatie de lipsire de libertate in mod ilegal, de vreme ce transporta in masina o persoana contra vointei sale.
cei de la politie au constatat ca autorul accidentului este cel care a tras de volan (terta persoana).
Dar eu spun ca vinovat este soferul.Eu cred ca totusi ar trebui sa dau in judecata firma de asigurari?Gresesc?
Accidentul a fost provocat de o masina care era in trafic. Nu inteleg cum cei de la politie au ajuns la concluzia ca o terta persoana a provocat accidentul.
Cei de la politie au incheiat si vreun proces verbal sau au eliberat doar dovada de reparatie?
exista o declaratie a soferului din care rezulta ca terta persoana a tras de volan.

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)
Autor moral adrianpuia adrianpuia am urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu avarii. deplasandu-ma pe banda 1, mi-a fost taiata calea de catre o alta masina, ... (vezi toată discuția)