avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RCA

Am o speta mai ciudata.Eu aveam masina parcata regulamentar, cand mi-a fost lovita de catre o masina care era condusa de o persoana, iar o alta persoana din masina(care era transportata fara voia ei in masina respectiva) a tras de volanul masinii si mi-a avariat masina.Am solicitat firmei de asig. despagubirea, dar mi-au raspuns ca potivit art.27, pct. lit.c-soc. nu raspunde daca accidentul e provocat de o terta persoana.
Pe cine sa dau in judecata?(firma de asig, terta peroana sau pe sofer?)
Cel mai recent răspuns: anasm , utilizator 09:07, 16 Ianuarie 2009
Conteaza ce apare in PV de constatare a accidentului, cine este considerat vinovat.
Consider ca soferul este vinovat de producerea accidentului. Putea fi mult mai atent la volan.
Merita sa faceti plangere impotriva tuturor celor ce v-au prejudiciat: sofer, terta persoana, agentul constatator si societatea de asigurari.

Daca eu intru in alta masina pe motiv ca...mi-a sarit un caine in fata cine plateste paguba? Vinovat ar fi cainele nu? Asta dupa cei ce au intocmit actele.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
Aurelian Cîcu, Consilier juridic
sa formulez o singura actiune si sa cer raspunderea solidara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)
Autor moral adrianpuia adrianpuia am urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu avarii. deplasandu-ma pe banda 1, mi-a fost taiata calea de catre o alta masina, ... (vezi toată discuția)