avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ce fel de republica este Romania?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ce fel de republica este Romania?

V-as ruga sa-mi precizati ce republica este Romania(parlamentara sau semiprezidentiala)
Va multumesc
ne referim cumva la [ link extern ] ...

spuneti ca nu eu, ca om, fiind reprezentat de un avocat (exceptiile se pot ridica doar de avocati, daca as fi mandatar sau m-as reprezenta singur nu as putea ridica exceptii - cel putin asa spune Legea, apropo de Statul de Drept in care un avocat nu stie Legea ...) ridic acea "chestiune"... ci Curtea (Onorata Instanta in acest caz) ia decizii aiurea? ar fi vreo ingerinta in proces, daca Curtea ar intra in procedura de Reprezentare? (exclud "rolul activ" al Instantei, caz aplicabil mandatarilor si al celor fara avocati...).

deci, in concluzie, EU nu pot invoca exceptii ... dubios. deci un avocat, sau Instanta, ei cer CC sa judece ceva (daca e cazul), iar eu, ca simplu om, nu am dreptul, desi platesc avocatul, Instanta si CC ... foarte urat, nu imi place Tara asta

mai ales daca nu ne stim Legile. am o intrebare, e un stat de drept cel in care cele mai elementare legi nu se respecta?

@ alex - pana acum nu m-am hotarat, dar multumita D-vs o voi face-o: voi deveni avocat, asa, ca sa am o Lege speciala. sper sa ne intalnim la vreun proces :)

*apropo, intrebarea este despre Stat de Drept ... - si avem raspunsul: daca nici avocatii nu stiu Legea, de unde respectarea Legii? rezulta? : nu , nu suntem un stat de drept ... :(

** alt argument: a vazut cineva in viata actele "Micii Uniri"? (sau sunt la rusi ....). daca nu "e" actele "Micii Uniri", marea Unire cum s-a facut? si daca nu avem nici asta, cum de existam? (intr-o Tara in care o asociatie, prin statut NEguvernamentala a tot fost la putere - ce inseamna NEguvernamental??). cine mai doreste argumente, sa vada Legea si aplicarea ei (sau hiatusul dintre lege si aplicare, cum doriti)

*** o intrebare, fata de statul de drept: Referendumul, se supune Ordonantei? daca nu, cum de in tara asta legile sunt retroactive? e legal? in UE e legala o lege retroactiva? (cea pe care ne numaram ca oile) hmm, ar trebui sa stiu mai multe ...
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
ContSters213694, utilizator
Pai care sunt legile cele mai elementare care nu se respecta? Avocatul respectiv va reprezint pe dvs, nu face el ce vrea, face ce ii spuneti dvs. să facă. El va poate recomanda anumite actiuni sau inactiuni, dvs. decideti.

Onorata instanta poate sa respinga exceptia de neconstitutionalitate si sa nu trimita nici o cerere catre CCR, au fost mii si mii de cazuri.

***
Mica unire a constat in realizarea uniunii personale sun A.I. Cuza, recunoscuta de puterile garante. Recunoasterea a fost făcută de puterile garante prin declaratia ce a fost data in urma Conferinței de la Paris (25 august/7 septembrie) 1859 si prin firimanul emis de Sublima Poarta.
Mai jos aveti documentele alegerii si firmanul Portii:
Actul de alegere si jurământul depus de Alexandru Ioan Cuza după alegerea sa ca domn al Moldovei la 5 ianuarie 1859 aflat la Biblioteca Academiei Române: [ link extern ]

Actul de alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Ţării Româneşti la 24 ianuarie 1859 aflat la Biblioteca Academiei Române: [ link extern ]

Firman al Înaltei Porţi prin care se recunoaşte alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei la 5 ianuarie 1859 aflat la Biblioteca Academiei Române: [ link extern ]

Firman al Înaltei Porti prin care se recunoaşte alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Ţării Româneşti la 24 ianuarie 1859 la Biblioteca Academiei Române: [ link extern ]

Proclamaţia lui Alexandru Ioan Cuza către români, după investitura sa ca domn al Principatelor Unite, 12 octombrie 1859 aflata la Biblioteca Academiei Române: [ link extern ]

Toate documentele se afla la Biblioteca Academiei Române.

Va referiti probabil la UDMR, acesta are caracter de partid si este inregistrat in registrul partidelor politice. Partidele politice sunt neguvernamentala.

Parlamentul României poate decide ca anumite legi să fie retroactive.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
În legatura cu Marea Unire, acesta nu a fost realizata cum se crede la Alba Iulia, a fost realizata prin Tratatul de la Trianon ce a luat act de de declaratia de la Alba Iulia si Ungaria a fost obligata sa accepte pierderea Transilvaniei. Unirea a făcut-o armata română care a intrat în Budapesta, nu delegatii de la Alba Iulia.
bine, incepeti sa stiti.

actele sunt la Moskva :) (au fost in Polonis - originalele, la ele ma refer)

nici macar Parlamentul nu poate decide in contra legii (retroactivitatea, e impotriva drepturilor omului sau a oricaror norme de bun simt ...)

dupa 2000 de ani, mi se pare o unire tarzie, mai ales ca suntem un popor prea dezbinat. in noi, ci nu de altii, in noi ca indivizi. ca si coerenta.

multumesc pentru link-uri, imi vor face o zi frumoasa :)

multumesc

ps - statul nu e de drept :) e stat

Statul nu e altceva decat o administratie a Patriei (Tara Parintilor - Pater in latina, cred, ca vathers Landul German?) - e forma de organizare, e administrativa. daca e de Drept (in normele legale) sau nu, depinde de cei care impun legea. inclusiv de cetatenii acelei Tari (nu ca avocati, judecatori, etc, ci prin respectul fata de Lege - observati ca tot scriu Lege cu L mare? :) )

pana nu va fi o majoritate covarsitoare care va respecta Legea, buna/ rea, nu vom fi un Stat de Drept. din pacate

(nu scriu cu litere mari la inceputul propozitiilor/ frazelor din lene sau comoditate, nu ca nu pot - sau din disrespect. scuze)

*apropo, care a fost ultima regiune in "Marea Unire"? va dau dreptate, vb de Banat :)
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
ContSters213694, utilizator
Actele originale sunt la Biblioteca Academiei Române, credeti-ma, le-am văzut cu ochii mei.

Alte discuții în legătură

Cine? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN cine sustine PDL???? SA VEDEM CU ADEVARAT=D> PDL-ISTI, SA VA PREGATITI:P (vezi toată discuția)
Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)