avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu chiriasii..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu chiriasii..

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as putea avea?..daca acestia nu vor sa plece. Mentionez ca avem un contract de inchiriere formal facut de o firma de imobiliare, neinregistrat la finante si fara a fi trecuti cei 2 martorii, acesta fiind incheiat intre chirias si alta persoana(nu proprietarul apartamentului!, deoarece eu am fost plecat din tara), pe o perioada nedeterminata.La un punct din contract se stipuleaza ca: "In caz de instrainare a apartamentului de catre proprietar inainte de termenul prevazut in contract, chiriasul va fi anuntat de acest fapt, anticipat cu cel putin 30 de zile inainte.").
Banuiesc ca contractul nu este valabil (?)...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: verletzitu , utilizator 20:24, 29 Ianuarie 2013
O fi contractul nul, dar ei poseda imobilul, deci politia nu poate face nimic. In cazul in care se va considera ca nu exista contract valabil, dvs. aveti posibilitatea de a face o actiune in revendicare, care se taxeaza la valoare.

1.Daca fac notificarea si conform contractului ca in termen de 30 de zile sa paraseasca imobilul, ar fi valabila? daca este semnata si de proprietar si de mandatar..

2.Daca nu e valabil contractul, si ca proprietar fac o reclamatie la politie pt sedere ilegala si chiar violare de domiciliu?ei nu au cum sa dovedeasca posesia, cred ca nu sant trecuti nici macar in cartea de imobil, nu au nici un contract cu nici un serviciu pe adresa respactiva, toate chitantele de la intretinere sant pe numele proprietarului..

Multumesc pt timpul acordat si raspunsuri!
1. Să fie semnat si de proprietar, asa să zicem ca i-am da o tenta de validitate.
2. Ei dovedesc posesia prin posesie, adica prin faptul ca locuiesc in casa.
Violare de domiciliu nu poate fi, nu aveti domiciliul acolo, presupun. Sedere ilegala, ce o insemna asta? legea nu spune nimic despre „sedere ilegala”
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
1.Deci, mandat de imputernicire celui care a incheiat contractul (chiar poate..din urma cu cativa ani), am sa-i trimit notificarea, semnata de proprietar si de mandatar..se mai usureaza situatia in caz ca se ajunge in instanta.
2.Am C.I. pe adresa respectiva!
Multumesc!
Va deranjez si eu cu o problema.

Stau cu chirie, am contract dar nu este inregistrat. Contractul a fost realizat pe 1 an, pana la dat de 1.09.2012.
Ultima chirie a fost platita pe 1.08.2012, in avans.
Am restante la intretinere de 1200lei, pe care oricum aveam de gand sa le achit, in momentul in care voi elibera apartamentul.
Eu in ultimele 2 luni nu am mai stat acolo, chiar daca am achitat chiria.
Ieri, 20.08.2012, cu 10 zile inainte sa expire contractul, proprietarul a schimbat yala si a adus alti chiriasi.
Lucrurile mele au fost mutate intr un colt al apartamentului. Mi s-a spus clar ca nu mai intru in apartament si nu imi voi recupera lucrurile pana nu achit restantele + alte cheltuile invocate de el (clanta la usa rupta, jaluzele strambe, un racord la bucatarie crapat).

Ce este de facut ? Daca nu imi mai gasesc toate lucrurile ? In afara de haine, noii chiriasi se folosesc de bunurile mele, cum ar fi 2 plasme, dvd, laptop, etc.
Toate restantele aveam de gand sa le platesc, dar de buna voie si fara sa fiu silit in acest mod.
Astept sfaturi, va multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
Ionut-D, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un imobil( o casa) data în chirie. contractul ... gabrielagaburici gabrielagaburici Buna ziua. Am un imobil( o casa) data în chirie. Contractul este făcut cu o persoana juridică ( o firma) pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)