avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda vigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda vigneta

Am primit amenda 420 lei pentru o vigneta valabila dar care nu se afla la masina verificata.Mentionez ca masina verificata este un camion de 40 tone.Articolul de lege invocat de politist este OUG 195/2002.cum pot contesta amenda sau daca are rost sa mai fac asta.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Popescu , Avocat 22:49, 12 August 2012
daca detineti rovinieta valabila si ati fost totusi sanctionat, se poate face plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data postei de pe plicul ce continea procesul verbal de sanctionare a contraventiei.
Sansele de castig sunt 100% in conditiile in care la momentul stabilit prin procesul verbal detineati o rovinieta valabila.
Verificati ca datele mentionate pe chitanta primita la momentul achitarii rovinietei sa corespunda cu datele autoturismului: numar de inmatriculare, serie sasiu.
Majoritatea amenzilor ca si in cazul dumneavoastra sunt stabilite in urma unei erori la momentul achitarii rovinietei, vanzatorul introducand in mod incorect datele masinii dumneavoastra.
In consecinta, o plangere contraventionala va va scuti de plata amenzii.
Pentru mai multe informatii, va stau la dispozitie
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
Alexandru Popescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta, intrebari si eventuale cai de atac CristianMandoiu CristianMandoiu Buna ziua, am si eu o mica nelamurire si nu stiu cat e de ok. Am achizitionat in urma cu fix un an o masina. Masina avea rovinieta valabila pana in ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)