avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tata vaduv care instraineaza toate bunurile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tata vaduv care instraineaza toate bunurile

Suntem 6 frati(3 fete ,3baieti).Mama a decedat in 1999.Toti copiii i-am cedat partea ce ni se cuvenea tatalui nostru. Tatal nostru are acum 84 ani si in saptamana 6-12 aug.2012 a vandut apartamentul in care locuia (singurul bun de altfel dupa ce a vandut toate terenurile ramase de la mama si ale lui) ; i-a dat unuia din frati banii ramanand in casa acestuia (fara acte ) ;mentionez ca apartamentul in care locuieste fratele meu e semidecomandat,are 2 camere iar acolo stau 2 baieti majori ,fratele,sotia si mai nou tatal meu.Tatal meu ,de aproximativ 1 an si jumatate nu iese din casa singur,este convins ca postasul ,casiera de la asociatie si altii vor sa-l omoare si sa-i ia averea.Nu ni se pare corect cum a procedat ,mai ales ca in urma cu un an aceluiasi frate i-a mai dat fara acte 45000 lei pentru achizitionarea de teren.Mentionez ca fratele respectiv nu i-a oferit nici un ajutor dupa ce si-a insusit banii respectivi ba chiar l-a presat sa vanda si apartamentul ca sa-si poata construi el casa pe terenul achizitionat ,ceea ce a si reusit in final.Ce putem face in acest moment ceilalti copii? Tatal meu in acest moment nu e luat legal in intretinere de fratele caruia i-a dat toti banii; se poate anula contractul de vanzare-cumparare a locuintei? se poate anunta protectia sociala ,poate fi tatal meu declarat fara discernamant?Moral consider ca nu a procedat corect si nu exista nici certitudinea ca nu va ramane cat de curand pe drumuri dupa ce si-a batut joc si de mostenirea noastra de la mama. Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:58, 14 August 2012
Raspunderea va revine si dvs. Daca ati renuntat de buna voie la mostenirea mamei, tatal poate sa faca ce doreste cu bunurile sale, singura conditie sa fie responsabil. Puteti sa solicitati notarului care a incheiat actul sa va transmita daca a avut la baza actului certificatul medico-legal necesara persoanelor de o anumita varsta (peste 75 de ani). Puteti sa actionati in instanta pe cel ce detine bunul imobil cu contract de vanzare-cumparare, pe motiv ca tatal dvs. nu avea discernamant la data cand a semnat si solicitati o expertiza medicala. Daca este contract de intretinere puteti sa mentionati ca nu este respectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la moștenire după bunica. pot câștiga un proces împotriva mamei și a fratelui vitreg? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara. Povestea este un pic complicata. Cand aveam varsta de 2 ani tatal meu a decedat. In urma decesului tatalui meu, mama a reusit sa obtina o casa de ... (vezi toată discuția)
Mostenire iulian46 iulian46 Tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit.Vreau sa stiu ce drepturi la mostenire am dupa decesul tatalui meu si a mamei mele vitrege?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Posibilă pierdere moștenire ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Bună ziua. Mama mea vaduvă împreună cu unicul ei frate căruia i-a fost și tutore pâna acesta a decedat acum aproape trei ani, sunt singurii moștenitori ... (vezi toată discuția)