avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar activitatea de consultanta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar activitatea de consultanta

Buna ziua,

Firma romaneasca ofera consultanta unei firme cu sediul in UE.Firma romaneasca intocmeste factura cu tva sau fara tva ?
Cel mai recent răspuns: oneramo , utilizator 12:15, 21 Ianuarie 2009
oneramo a scris:

Multumesc mult pt. raspuns. Problema este ca firma respectiva de avocatura a reprezentat firma din Italia in cadrul unui proces ce s-a desfasurat aici in Romania. Deci locul in care s-a prestat serviciul respectiv este Romania. Firma de avocatura factureaza cu tva sau fara?

Multumesc tare mult, Monica.


Locul operatiunii din speta Dvs. este acolo unde clientul caruia ii sunt prestate serviciile este stabilit sau are un sediu fix, respectiv Italia. Nu are relevanta locul in care se presteaza efectiv serviciul. Firma de avocatura factureaza fara tva.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul prestarii serviciului. alina240 alina240 O firma din RO, platitoare de TVA, presteaza servicii de consultanta pentru o firma din UE, tot platitoare de TVA. Serviciile le presteaza la sediul ... (vezi toată discuția)
Facturare tva AOC AOC Buna ziua Pentru serviciile de reprezentare in Romania a unei firme din Canada, se factureaza cu TVA sau fara ? Multumesc Marius (vezi toată discuția)
Prestari servicii de reparatii intracomunitare ana1978 ana1978 Buna, Am urmatoarea intrebare: O societatea din Romania inregistrata ca platitor de tva si declarata in Reg. Operatorilor Intracomunitari presteaza servicii ( ... (vezi toată discuția)