avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatie cresterea copilului

buna ziua sunt insarcinata in luna a 3 si am contarct de munca de a10 luni la o firma si am vrea sa imi mai iau un job daca imi iau si pe al 2 job cand o sa nasc iau indemnizatie de la amandoua locuri de munca sa numai de la 1 multumesc
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 18:17, 14 August 2012
Indemnizatia se calculeaza in functie de contributie. Deci contributie mai mare indemnizatie mai mare.
Daca va luati pe al 2-lea job, veti avea dreptul la concediu prenatal/postnatal de la amandoua locuri de munca
Indemnizatia se plateste de catre primaria localitatii unde aveti domiciliul. La stabilirea sumei - care, @geroge1962, se face in functie de salariul net realizat in ultimele 12 luni - se vor lua in calcul salariile din amandoua locuri de munca.
@c_barta eu ce am scris - contributie mai mare indemnizatie mai mare! Stiu bine cum se face calculul indemnizatiei dar raspunsul a fost la obiect si consider observatia dvs. drept o scapare nu-i asa?
@geroge1962, am facut aceasta observatie pt ca multe dintre viitoarele mame nu cunosc legislatia in aceasta tema si ca urmare nu isi cunosc drepturile.
Nu am vrut sa contest ceea ce ati scris dvs, am dorit numai sa fac o precizare pentru ca nu toate lumea este familiarizata cu "lumea contributiilor".
Este adevarat ce ziceti dvs ca indemnizatia depinde de contributie, dar nu in egala masura, pot exista situatii in care veniturile luate in calcul sunt scutite de plata contributiei.

Indemnizatie este calculat in functie de salariul realizat, 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni mai exact. Asa este definit si in OUG 111/2010 - Concediul si indemnizatia lunara pt cresterea copilului, legislatie pe care recomand doamnei care a initiat acest topic sa o studieze.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am mai multe locuri de munca primesc indemnizatie de 85% din toate veniturile salariale? FELICSMED FELICSMED Buna ziua, Eu sunt un tanar foarte activ, am doua locuri de munca full time. Intrebarea mea este: - in cazul in care iau eu concediu paternal voi primi 85% ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil la pfa-uri disina disina la veniturile nete estimate care sunt pe decizia de impunere de la finante,se mai scade impozitul pt. a se calcula veniturile in vederea stabilirii dreptului ... (vezi toată discuția)
Imi pot mari cioncediul de maternitate si indemnizatia de ccc, daca imi voi lua al doilea job Sara.CD Sara.CD Buna ziua. Sunt angajata a sistemului bugetar, personal contractual cu o vechime de vreo 10 ani in acelasi loc de munca, cu salat net aprox. 1000 ron. ... (vezi toată discuția)