avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice oferta inacceptabila
Discuție deschisă în Achiziţii publice

oferta inacceptabila

Buna ziua,
Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit pana acum. In cadrul unei licitatii prin cerere de oferte un operator economic a depus oferta care se incadreaza in valoarea estimata pe care am dat-o in invitatia de participare, dar problema este ca, valoarea estimata cuprinde si organizarea de santier. In oferta, operatorul economic nu are cuprinsa si organizarea de santier, iar valoarea acesteia depaseste valoarea estimata din devizul proiectului, fara organizarea de santier. Este aceasta oferta inacceptabila?
Cel mai recent răspuns: poparaluca , utilizator 14:42, 16 August 2012
daca organizarea de santier a reprezentat o componenta a caietului de sarcini, asa cum ar fi normal, iar operatorul nu a facut nicio precizare in oferta lui tehnica cu privire la acest aspect, oferta este neconforma intrucat nu satisface in mod corespunzator cerintele caietului de sarcini (art 36 alin 2 lit a din hg 925. orice completare a ofertei tehnice nu va putea fi acceptat de comisia de evaluare, chiar daca, sa zice, ofertantul ar sustine ca in pretul ofertat este inclusa si organizarea de santier.
Art. 79 - (1) În cazul în care ofertantul nu transmite în perioada precizată de comisia de evaluare clarificările/răspunsurile solicitate sau în cazul în care explicaţiile prezentate de ofertant nu sunt concludente, oferta sa va fi considerată neconformă.
art 70 alin (2) si nu alin 1 În cazul în care ofertantul modifică prin răspunsurile pe care le prezintă conţinutul propunerii tehnice, oferta sa va fi considerată neconformă.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa propunere tehnica in cadrul sedintei de deschidere a ofertelor mada_dum mada_dum Buna ziua, In cadrul sedintei de deschidere a unei cereri de oferte, unul dintre ofertanti nu a introdus in plic propunerea tehnica. Mai mult, se si intreba ... (vezi toată discuția)
Depasire termen de raspuns solicitare de clarificari ContSters85367 ContSters85367 Buna ziua! Am mare nevoie de ajutor in urmatoarea speta: intr-o procedura derulata pe legea veche (OUG 34) autoritatea mi-a solicitat clarificari, am depasit ... (vezi toată discuția)
Contestatie procedurã Andreea_F Andreea_F Bună ziua! Vă solicit nişte sfaturi în legătură cu următoarea problemă: Firma unde lucrez a participat la o licitaţiei deschisă, pentru atribuirea ... (vezi toată discuția)