avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general returnare comision bancar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

returnare comision bancar

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog frumos cu un sfat? Plata comisionului bancar o inregistrez 627=5121. Intrebarea mea este: cum inregistrez daca am o returnare de comision bancar? 5121=627???

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: contabilbuc , utilizator 09:01, 13 August 2014
@oana27

5121=581 X lei
627=581 - X lei

Cu aceste inregistrari Dvs. evidentiati incasarea, dar in acelasi timp stornati cheltuiala inregistrata initial. Contul 581 ramane zero.
Contul 581 nu are corespondenta cu 627.

Eu una, fac nota 627 = 5121 -x lei.

Se storneaza un comision pe care eu deja l-am platit.

Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
jade_0923, utilizator
Desi in planul de conturi nu exista o corespondenta intre 627 si 581, nu cred ca e gresita inregistrarea de mai sus. Deseori fac si eu astfel de inregistrari pentru a putea face eventuale reglari sau corectii.
Asa este @jade, nu are corespondenta. Insa este o solutie care mi-a fost oferita de organele de control acum vreo 7 ani. Pentru a nu denatura rulajele din contul de banca. Eu i-am intrebat cum sa inregistrez la momentul respectiv. Am utilizat aceasta inregistrare de atunci, am avut controale de-a lungul timpului si 581 fiind un cont "de tranzitie" sa-i spunem asa, nimeni nu a avut obiectiuni.
Stiu ca organele de control fac anumite recomandari la anumite inregistrarile contabile. Acum, stiti cum e: macar sa fie totul in regula si doar acest comision sa fie problema. :)

Alte discuții în legătură

Inregistrare comision returnat banca dutescu maria dutescu maria Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum inregistrez returnarea comisionului de catre banca? Fac storno 627 =5121 cu minus dar pe urma in ce cont duc ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mandat postal vioviod vioviod .Vand marfa prin curier unui client. Emit factura iar clientul plateste prin banca. 2.Produsul este defect, clientul mi-l trimite inapoi , si stornez factura ... (vezi toată discuția)
Inregistrare capital social rebecavalentina rebecavalentina Buna ziua. Am o intrebare, cine poate sa ma ajute.... Asociatii unei societati are parti sociale: 80 si 20 L-a infiintare, pe 26.09.2013 s-a depus capitatul ... (vezi toată discuția)