AM FOST CU CINEVA TIMP DE 6 ANI.TOTUL OK.LA FINAL,EL AVEA O MICA AFACERE CARE NU MAI MERGEA ASA BINE ASA CA M-A CONVINS SA FAC UN IMPRUMUT GIRAND CU GARSONIERA MEA.VAZANDU-SE CU BANII ,SPUNE EL TOT NU A MERS.RATELE AU VENIT DAR BANI NU AVEAM .AM FOST NEVOITA SA VAND GARSONIERA CU TRANSFER DIRECT SPRE BANCA SA ACHIT TOTUL,ALTFEL NU O PUTEAM VINDE.OMUL A ZIS CA PLEACA AFARA SA REFACA TOATA PAGUBA CARE MI-A FACUT-O DAR..............PUR SI SIMPLU NU STIU CE SA FAC SA IL OBLIG SA IMI DEA BANII.AM DOVADA CA EU AM PLATIT PRIN VANZAREA GARSONIEREI DATORIA LUI LA BANCA,EU ERAM GIRANTUL.MACAR BANII ACEIA II MAI POT RECUPERA,CA CU CE ALTE DATORII,RATE LA UNA ALTA ,TEL DE PLATIT,SUNT PE NUMELE MEU ASA CA..............MAI AM VREO SANSA?ACUM E IN TARA ,NICI NU CRED CA A FOST AFARA,IAM DAT SI BANI SA IASA AFRA!PROASTA,DAR DUPA 6 ANI MA MA GANDEAM LA ASA CEVA.X-(
plata a avut loc acum 3 ani.o sa spuneti ce am asteptat atat,a tot zis ca imi da din ei si pana cand sa astept.cand am platit firma mai era ,dupa ce am platit imprumutul,cred ca a lasato in voia sortii,nu stiu mai exact ca nu am mai vb cu el ca nu am cum ,nu stiu nimic de el.!
Puteti demonstra (cu acte, martori) ca cel pentru care ati girat a promis ca va restituie banii intr-un anumit interval?? este foarte important, mai ales pentru a stabili de la ce data curge termenul prescriptiei!
In cazul in care puteti demonstra asta, ar fi recomandabila o actiune in pretentii, folosindu-va de inscrisul care atesta ca ati rambursat integral creditul, contractul de v-c si invocand de exemplu art 969 din CC:
"Art. 969
Conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante.
Ele se pot revoca prin consimtamantul mutual sau din cauze autorizate de lege. "
Dilema
sunshine83
In anul 2008 am imprumutat o suma de bani la sora si cummnat cu conditia verbala de a imi inapoia banii in 2 -3 luni. Ei dupa 4 luni au divortat si nu mi-au ... (vezi toată discuția)