avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum scap de penalizarile mari ale neplatii la timp a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum scap de penalizarile mari ale neplatii la timp a intretinerii?

Buna ziua,
Aflu cu stupoare in timp ce rasfoiam cateva pagini pe google , ca a existat o lege care ne-ar fi scutit de penalizari daca veniturile per membru nu depasesc 1000 de roni, valabila pana acum...13 zile. !!!! ghinion de nesansa , cum spune romanul... :( Ce este de facut in acest caz? am o restanta totala la intretinere de 135 milioane lei vechi, din care 50 milioane sunt numai penalizari. Ce solutii sunt sa scap de penalizari? ce stiti de acea lege? s-a prelungit? a mai aparut ceva? avem vreo sansa sa mai scadem din penalizari in vreun fel sau altul? va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,
Adriana
Cel mai recent răspuns: asocpp49sc2 , utilizator 18:52, 2 Octombrie 2017
Daca stiti ca legea a fost prelungita, atunci va rugam sa ne aratati aici actul aparut in Monitorul Oficial cu care aceasta lege a fost prelungita, altfel ramane cum s-a spus aici:
Legea 175/2010 nu mai este valabila.
adrianacarmaciu a scris:


.Acea lege 175 a fost prelungita pana in luna iulie 2012.
.. Deci, oameni buni, se pare ca aceasta lege nu mai este in vigoare.



Legea nr. 175/2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 502, din 20 iulie 2010.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I. — Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, se modifica dupa cum urmeaza:

Art. II. — (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din
Constitutia Romaniei, republicata.

PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR
ROBERTA ALMA ANASTASE
PREȘEDINTELE SENATULUI
MIRCEA-DAN GEOANA
Bucuresti, 16 iulie 2010.



Legiuitorul la momentul promulgarii legii a prevazut ca facilitatea scutirii de la plata penalitatilor sa opereze strict 12 luni de la intrarea in vigoare a dispozitilor ,conform Art II-(1)
ATENTIE!!!!!!!!!!! domnilor, acest domn DRAGUSIN IONEL a fugit de la mai multe administratii cu banii si actele, a facut ce a vrut in timp ce a fost administrator, nu va luati dupa ce spune acest individ, nu cunoaste nici macar legea 230/2007 sau 1558/2007, raspunsurile sunt fara temei. Nu va lasati inselati de un individ care a furat in cardasie cu un presedinte de asociatie si un cenzor ani de zile pana ce s-a sesizat cineva, din acel moment a disparut cu toate actele si banii asociatiei. In acest moment la unele blocuri la care este administrator lumea s-a sesizat de anumite nereguli, refuza cu incapatanare sa respecte legea(si pe baza careia da sfaturi aici), adica sa prezinte facturile si chitantele cu care a platit furnizorii de servicii la asociatie. Nu cred ca are dreptul sa dea sfaturi cuiva atata timp cat este cu musca pe caciula.
ATENTIE!!!!!!!!!!! domnilor, acest domn ( ARMENTEROS)DRAGUSIN IONEL a fugit de la mai multe administratii cu banii si actele, a facut ce a vrut in timp ce a fost administrator, nu va luati dupa ce spune acest individ, nu cunoaste nici macar legea 230/2007 sau 1558/2007, raspunsurile sunt fara temei. Nu va lasati inselati de un individ care a furat in cardasie cu un presedinte de asociatie si un cenzor ani de zile pana ce s-a sesizat cineva, din acel moment a disparut cu toate actele si banii asociatiei. In acest moment la unele blocuri la care este administrator lumea s-a sesizat de anumite nereguli, refuza cu incapatanare sa respecte legea(si pe baza careia da sfaturi aici), adica sa prezinte facturile si chitantele cu care a platit furnizorii de servicii la asociatie. Nu cred ca are dreptul sa dea sfaturi cuiva atata timp cat este cu musca pe caciula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitati discutiile cu dragusin ionel asocpp49sc2 asocpp49sc2 ATENTIE!!!!!!!!!!! domnilor, acest domn ( ARMENTEROS)DRAGUSIN IONEL a fugit de la mai multe administratii cu banii si actele, a facut ce a vrut in timp ce a ... (vezi toată discuția)
Calculul penalitatilor dan27061956 dan27061956 in luna august 2011, asociatia a calculat penalitati pe perioada 01.01.2007 pana la data de 01.08.2011.Calculul penalitatilor a fost intocmit de o persoana ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere erzsu erzsu Am o restanta l intretinere la care s-au adaugat penalitati a caror suma este dublu fata de restanta initiala.Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa scap de ... (vezi toată discuția)