avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Functie administrator sub cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Functie administrator sub cercetare penala

Buna ziua!
Imi puteti spune daca o persoana care ocupa functia de administrator la mai multe societati acum cercetata penal pt. evaziune fiscala,spalare de bani,etc.momentan lasata in libertate sub control judiciar mai poate ocupa inca functia de administrator la una din societatile administrate inainte dar neimlicata in dosarul de cercetare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:30, 17 August 2012
Pentru a răspunde strict la întrebarea pusă de Mari1975, e suficient să vedeți dispozitivul hotărârii prin care s-a luat măsura liberării provizorie sub control judiciar.
Conform art. 160 ind 2 alin. 3 ind 1, instanța poate impune invinuitului sau inculpatului sa nu exercite profesia, meseria sau sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta.

Deci, vedeți dacă prin hotărârea respectivă i-a fost interzis să mai fie administrator sau nu.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
Patrick_, utilizator
Solutie: DECIZIA PENALÃ NR. 903 În temeiul art. 385 ind. 15 pct. 2 lit. d C.p.p. admite recursul declarat de recurentul– inculpat...... încheierii nr. 35/Î din 03.07.2012 pronunţată de Tribunalul Bucuresti în dosarul nr. 481. Casează în întregime încheierea recurată, reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: În temeiul art. 160 ind. 8 a al. 2 C .p .p . admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpat şi, în consecinţă: Dispune punerea în liberare provizorie a inculpatului , dacă acesta nu este arestat în altă cauză. În temeiul art. 160 ind. 8a al. 3 C .p .p . coroborat cu art. 160 ind. 2 al. 3 C .p .p . obligă inculpatul să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a mun.Bucuresti decât în condiţiile stabilite de instanţă, respectiv doar pentru a se prezenta la chemările organelor de urmărire penală sau ale instanţei. b) să se prezinte la organul de urmărire penală ori la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată c) să se prezinte la Poliţia municipiului Bucuresti, conform programului de supraveghere întocmit de poliţie sau ori de câte ori este chemat d) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme În temeiul art. 160 ind. 8a C .p .p . coroborat cu art. 160 ind. 2 al. 3 ind. 1 C .p .p . obligă inculpata ca pe timpul liberării provizorii să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martorii şi experţii din prezenta şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 160 ind. 10 C .p .p . referitoare la condiţiile revocării liberării. Constată că recurentul – inculpat a fost asistat de apărător aleşi. În conformitate cu dispoziţiile art.192 al. 3 C .p .p . cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.07.2012
In ciuda a tot ceea ce este scris aicea, raspunsul este DA! Cu o conditie Dvs. sa asteptati sa faca altcineva ceea ce numai Dvs puteti !
Luati aminte, in România nu functioneaza principul lucrului judecat, asa ca orice cazuistica este prezentata nu inseamna ca problema Dvs este rezolvata, pe de o parte si pe de alta instanta poate sa interzica exercitarea a ceva, dar nu inseamna ca persoana de care faceti vorbire se va conforma de buna voie si nesilita de nimeni daca Dvs. nu intreprindeti ceea ce considerati necesar pentru a va proteja afacerea.
Mari1975 a scris:

În temeiul art. 160 ind. 8a al. 3 C .p .p . coroborat cu art. 160 ind. 2 al. 3 C .p .p . obligă inculpatul să respecte următoarele obligaţii:
a) să nu depăşească limita teritorială a mun.Bucuresti decât în condiţiile stabilite de instanţă, respectiv doar pentru a se prezenta la chemările organelor de urmărire penală sau ale instanţei.
b) să se prezinte la organul de urmărire penală ori la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată
c) să se prezinte la Poliţia municipiului Bucuresti, conform programului de supraveghere întocmit de poliţie sau ori de câte ori este chemat
d) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura
e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme

În temeiul art. 160 ind. 8a C .p .p . coroborat cu art. 160 ind. 2 al. 3 ind. 1 C .p .p . obligă inculpata ca pe timpul liberării provizorii să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martorii şi experţii din prezenta şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect.


Din aceste dispoziții ale instanței nu rezultă că inculpatei i s-a interzis să desfășoare vreo activitate în exercitarea careia a săvârșit infracțiunea.
În consecință, va putea să fie administrator în continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control judiciar pici80 pici80 ce este\\"controlul judiciar\\"? o modalitate de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)
Liberarea provizorie sub control judicar vs. pe cautiune airaam airaam de ce ar alege un inculpat sa solicite liberarea provizorie pe cautiune cand poate alege de liberarea provizorie sub control judiciar? multumesc ... (vezi toată discuția)
Cautiunea in procedura liberarii provizorii sub control judiciar gabitzu1ro gabitzu1ro Buna..daca se plateste cautiunea intr o procedura penala privind eliberarea sub contro judiciar ea poate fi admisa privind eliberarea sub contro judiciar si ... (vezi toată discuția)