avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... BIBLIOGRAFIA PT INTRAREA IN BAROU 2012: NOUA SAU ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

BIBLIOGRAFIA PT INTRAREA IN BAROU 2012: NOUA SAU VECHEA LEGISLATIE??

Sunt foarte confuz la momentul de fata pt ca nu stiu exact ce legislatie se ia in considerare la examenul de intrare in barou din 2012, mai exact Codul Civil si codul de procedura civila. Poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu bibliografia din care trebuie sa citesc, anume dupa vechile coduri sau noile coduri?
Sau pt codul civil se ia in considerare noul cod in vigoare si pt codul de procedura civila, care nu este inca intrat in vigoare, vechiul cod si cursurile aferente?
Multumesc anticipat!
Salve!:)
Cel mai recent răspuns: lebenita , utilizator 12:03, 25 August 2012
inveti TOT pe vechiul cod (atat la civil si la penal + pr civ si pr pen) si pentru noul cod iti iei cartea lui boroi cu actul juridic civil pe noul cod si inveti din el aplicarea legii civile in timp si actul juridic civil.comprende?
am inteles, oricum exprimarea e nefericita. daca trebuie sa invatam dupa legislatia intrata in vigoare pana la data de 3 martie, de ce nu am lua in calcul, in materia contractului de vanzare si legislatia in vigoare inainte de adoptarea vechiului cod civil.

Cei de la INM au spus clar: materia asta o tratati dupa noul cod, cealalta dupa vechiul cod.

Imi permit sa le dau un sfat celor care cauta in mod ``disperat`` sinteze ptr examen. Daca vreti sa treceti de grile, lasati sintezele si cititi cartile de la prima pagina pana la ultima, cu atentie. la fel si codurile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
Cosmin Olaru, Consilier juridic
da asa este,la inm este putin mai simplu modul de exprimare referitor la bibliografie.despre cei care cauta sinteze......nu zic nimic,decat ca fiecare invata cum crede si cum poate.eu nu imi permit sa ma duc la acest examen cu materie invata din sinteze.da invat din "sinteze" dar acele "sinteze" sunt facute de mine din cartile pe care le-am parcurs deja de 1000000000000 de ori si nu mai pierd timpul citind 500 de pagini la obligatii,citind in schimb 100 de pag conspect:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen barou 2012- se vor considera dispozitiile noilor coduri ? marius-T marius-T Buna ziua, stie cineva daca examenul de adm. in profesia de avocat din anul 2012(toamna) se va desfasura in lumina dispozitiilor noilor coduri? Noul Cod Civil ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2012 Kati-Maria Kati-Maria Mai am timp sa invat pt intrare barou, dat fiind faptul ca nu am inceput inca? In primul rand, nu imi este clar ce trebuie sa invat, dat fiind faptul k am ... (vezi toată discuția)