avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la cim-penalizari salariale;dezinformare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la cim-penalizari salariale;dezinformare la recrutare

I . In firma la care lucrez se incheie odata cu CIM si Act aditinal ce prevede drepturile banesti.
1. Acest act adidional poarta acelasi nr. de inregistrare cu CIM ?
2. Actul aditional trebuie inregistrat la ITM odata cu CIM -sub acelasi nr. de inregistrare?
3. CIM prevede salariul de baza negociat. Actul aditional face referire la indeplinirea planului si infunctie de acestea se dau drepturile salariale- in acest caz daca actul aditional nu prezinta viza ITM este valabil?
4. Care sunt drepturile salariale in acest caz - cele stabilite in CIM si vizat de ITM sau cele din Actul aditional semnat doar de parti la data angajarii si fara viza ITM ?
Au fost cazuri in care calculul salariului lunar brut a fost mai mic decat cel negociat in CIM, si s-a diminuat conf. actului aditional. Fluturasii de salariu nu poarta nici o penalizare- este trecut venitul brut de incadrare si apoi venitul brut realizat, fara nici o justificare ( exista intradevar un prim fluturas care arata modul in care s-a facut diminuarea, insa fluturasul final nu poarta aceasta explicatie...sper ca am explicat bine - sunt doi fluturasi -unul numit " brut"si unul care poarta "netul " de incasat...fara explicatii). deducerile finale catre stat se fac din acest venit brut realizat.
Intrebarea este - daca pe cartea de munca este trecut salariul negociat din CIM , care sunt efectele in acest caz asupra CAS ? - Este OK ASA ?

O alta problema majora!
Recrutarea pe un job s-a facut in urma unui anunt...OK....Anuntul cerea STUDII SUPERIOARE !
Fisa postului - a fost data angajatului odata cu semnarea contractului CIM - NU a fost prezentata angajatului inaintea semnarii ofertei de angajare....NEGOCIERII
La citirea ( ulterioara de catre angajat ) a fisei de post se constata ca ....cerintele postului sunt: "- studii medii; studii superioare constituie avantaj".
Salar minim brut in acest caz , care este?
Plata se face dupa studii medii...conf.fisei de post -cerinta este de studii medii ( atunci studiile superioare trecute ca avantaj...CE AVANTAJ AU? )
1. Se considera dezinformare ?

Multumesc pentru rabdare si anticipat pentru raspuns.
Sincer - am incercat sa gasesc raspuns la aceste intrebari in Codul Munciii...nu ma pricep...sa interpretez legea ...din p.d.v.d. al unui avocat !
O zi buna.


Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:03, 18 Ianuarie 2009
Prin act aditional la CIM se poate diminua salariul ?
AlbertGeorge a scris:

Prin act aditional la CIM se poate diminua salariul ?


Da. Prin act aditional la CIM se poate modifica salariul (art 41 alin 3 lit e) din codul muncii), ceea ce inseamna ca se poate mari sau diminua salariul, dar numai prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

State de plata, dispozitii i0n i0n va salut.. Problema sta in felul urmator: la societatea unde activez nu semnam pe state de plata pentru salarii, ci pe niste tabele A4, sus avans/lichidare ... (vezi toată discuția)
Salariu diminuat nesica nesica Este legal ca de o perioada lunga de timp sa primesti salariul diminuat 30%? (vezi toată discuția)
Salariu platit necorespunzator ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua! Pun o intrebare pt o prietena care are urmatoarea problema. Are studii superioare finalizate cu diploma de licenta, lucreaza intr-o firma pe ... (vezi toată discuția)