Da, e asa cum a aratat Elis.
Acum, dupa obtinerea hotararii judecatoresti va incepe sa curga un alt termen de prescriptie, cu privire la executarea silita.Termenul va fi tot de 3 ani.
Avand in vedere ca acea somatie nu cred sa fi venit cu confirmare de primire, nu inteleg...despre ce somatie vorbiti, ca mie mi se pare ca nu ati primit nici una...Vorbesc astia de la voodafone prostii, nu au trimis nici o somatie.Ce mincinosi....
Din exprimare, as zice ca nu este vorba despre o ordonanta care sa contina somatie de plata emisa de catre instanta, ci, mai degraba o notificare. Trimiterea unei notificari nu valoreaza nimic.
In ceea ce priveste termenul de prescriptie, de 3 ani, cred ca trebuie mentionat ca acesta se poate intrerupe. Astfel, daca, de exemplu, ati efectuat o plata partiala sau ati semnat o intelegere de plata sau un alt inscris in care recunoasteti datoria, termenul de prescriptie, de 3 ani, incepe din nou sa curga de la acel moment.
Da, este adevarat.Daca e vorba doar de o notificare si nu o actiune la instanta termenul de prescriptie curge in contiunuare.
Fara sa vedem actul e greu sa va spunem cu exactitate.
intradevar este vorba de o notificare de la un birou de avocatura.este vorba de debitul principal in valoare de 203lei si penalitati 942lei.ma deranjeaza faptul ca 2 ani nu au trimis nimic si acum cand penalitatile sunt mari s-au sesizat.aici scrie de o executare silita pe calea unei actiuni in justitie.nu a fost trimisa o scrisoare cu confirmare de primire si nici nu s-a efectuat nici o plata.persoana in cauza nu are nici un venit si nici proprietati pe numele ei.imi pare rau ca nu am scris explicit de la inceput.va rog frumos sa imi spuneti daca poate pati ceva.va multumesc