avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptie

buna seara.dupa ce perioada se prescrie sau nu o factura neplatita la vodafone.aceasta este din ianuarie 2006.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:03, 2 Aprilie 2009
Da, e asa cum a aratat Elis.
Acum, dupa obtinerea hotararii judecatoresti va incepe sa curga un alt termen de prescriptie, cu privire la executarea silita.Termenul va fi tot de 3 ani.

avocat Claudiu Lascoschi
Avand in vedere ca acea somatie nu cred sa fi venit cu confirmare de primire, nu inteleg...despre ce somatie vorbiti, ca mie mi se pare ca nu ati primit nici una...Vorbesc astia de la voodafone prostii, nu au trimis nici o somatie.Ce mincinosi....
Din exprimare, as zice ca nu este vorba despre o ordonanta care sa contina somatie de plata emisa de catre instanta, ci, mai degraba o notificare. Trimiterea unei notificari nu valoreaza nimic.
In ceea ce priveste termenul de prescriptie, de 3 ani, cred ca trebuie mentionat ca acesta se poate intrerupe. Astfel, daca, de exemplu, ati efectuat o plata partiala sau ati semnat o intelegere de plata sau un alt inscris in care recunoasteti datoria, termenul de prescriptie, de 3 ani, incepe din nou sa curga de la acel moment.
Da, este adevarat.Daca e vorba doar de o notificare si nu o actiune la instanta termenul de prescriptie curge in contiunuare.
Fara sa vedem actul e greu sa va spunem cu exactitate.

avocat Claudiu Lascoschi
intradevar este vorba de o notificare de la un birou de avocatura.este vorba de debitul principal in valoare de 203lei si penalitati 942lei.ma deranjeaza faptul ca 2 ani nu au trimis nimic si acum cand penalitatile sunt mari s-au sesizat.aici scrie de o executare silita pe calea unei actiuni in justitie.nu a fost trimisa o scrisoare cu confirmare de primire si nici nu s-a efectuat nici o plata.persoana in cauza nu are nici un venit si nici proprietati pe numele ei.imi pare rau ca nu am scris explicit de la inceput.va rog frumos sa imi spuneti daca poate pati ceva.va multumesc

Alte discuții în legătură

Restante factura servicii telefonie mobila Radu Victorita Aura Nicoleta Radu Victorita Aura Nicoleta Buna,iubitul meu are o factura neplatita la orange din 2005,am primit somatii cam prin 2008 de la o firma de avocatura,am platit o parte(nici nu mai stim sigur ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru impozit si penalitati rezel rezel AM PRIMIT DE LA C.A.SANATATE O DECIZIE DE IMPUNERE PENTRU CISTIGURI DIN DIVIDENTE AFERENTE ANULUI 2004 (LA FINANTE MI S-A SPUS CA ACESTA ESTE CONSIDERAT VENIT ... (vezi toată discuția)
Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)