avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptie

buna seara.dupa ce perioada se prescrie sau nu o factura neplatita la vodafone.aceasta este din ianuarie 2006.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:03, 2 Aprilie 2009
Daca e notificare termenul curge in continuare.
Daca nu aveti bunuri imobile sau mobile nu prea au pe ce sa va execute dupa proces.
Cel mult pe poprire pe salariu.Daca nu aveti salariu nu prea au ce sa faca decat sa astepte.

avocat Claudiu Lascoschi
Dupa cum spunea si BLASIM, ,,care somatie ?''. Daca nu a-ti semnat nimic , cum ar fi confirmare de primire , atunci mai tremuri pana in martie cand se fac 3 ani. Daca pana atunci nu semnati nimic care sa confirme ca a-ti luat la cunostinta de datorie, adica a-ti fost pus in intarziere, scapati. Am fost si eu bombardat cu astfel de somatii dar am stat cuminte. Am sunat dupa 3 ani si 8 luni la ei , am cerut la departamentul juridic si am intrebat daca stiu ce e aia prescriptie, rezultatul : nu am mai primit nimic.
Daca a semnat de primire nu e nicio problema.
Nu se intrerupe termenul de prescriptie.
Doar daca introduce actiunea in termen si obtine hotarare judecatoreasca va avea probleme.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca au trecut numai 2 ani, inseamna ca mai au timp sa actioneze.
Sa stiti ca penalizarile mari sunt consecinta neplatii la scadenta si a acordului partilor constatat in contract.
Din punctul meu de vedere, debitul principal + penalitatile nu sunt o suma prea mare. Spre exemplu, daca se va deschide o actiune impotriva dvs., cel mai probabil somatie de plata, onorariul avocatului pe care il veti angaja, va fi mai mare decat aceasta suma, indiferent de rezultatul procesului.
Cel mai simplu de rezolvat este sa va duceti la creditor si sa incercati sa semnati o intelegere prin care sa achitati numai debitul principal, urmand ca ei sa renunte la penalitati.

Cu stima,
Av. Balanean
Cam aceeasi situatie si la mine....Factura neplatita Vodafone.
Ultima factura din 27 ian 2006..neplatita. Am primit somatie cu data de 30.ian 2009 sa platesc.Suma neplatita adica factura e de 310lei...si acum cu totul e de platit 2100 lei. Ce sa fac?Ce se intampla daca nu platesc?

Alte discuții în legătură

Restante factura servicii telefonie mobila Radu Victorita Aura Nicoleta Radu Victorita Aura Nicoleta Buna,iubitul meu are o factura neplatita la orange din 2005,am primit somatii cam prin 2008 de la o firma de avocatura,am platit o parte(nici nu mai stim sigur ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru impozit si penalitati rezel rezel AM PRIMIT DE LA C.A.SANATATE O DECIZIE DE IMPUNERE PENTRU CISTIGURI DIN DIVIDENTE AFERENTE ANULUI 2004 (LA FINANTE MI S-A SPUS CA ACESTA ESTE CONSIDERAT VENIT ... (vezi toată discuția)
Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)