avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca fara forme si neplata salariilor restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca fara forme si neplata salariilor restante

Am lucrat ca agent paza la o firma 3 luni dar nu am stiut ca nu am contract cand am cerut o adeverinta au evitat raspunsul am hotarat sa demisionez si de atunci nu am mai primit banii pe cele 3 luni .am facut sesizari la itm dar fara rezultat mentionez ca in situatia mea[fara forme]maisunt 3 colegi .Ce pot face sa-mi recuperez banii?:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 23 August 2012
1. Il dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.

2. Dar trebuie sa aveti dovezi (inclusiv martori) ca ati lucrat la acel angajator.
Ar trebui să insistați la cei de la ITM și să vedeți în ce stadiu e plângerea făcută de D-voastră. Cu toate acestea, chiar dacă cei de la ITM vor face un control pe baza plângerii respective, aceasta nu înseamnă că vă veți recupera banii, ci doar că firma respectivă va fi sancționată.

Banii îi veți recupera foarte greu, eventual în instanță dacă veți putea dovedi prejudiciul creat de firmă. În mod normal nu trebuia sa mergeți la muncă timp de 3 luni fără să semnați un contract de muncă.

Dacă ați semnat un contract de muncă iar acesta nu a fost înregistrat la ITM, aveți șanse mari să vă recurați banii, dar dacă nu ați semnat nimic e foarte greu.
am copii dupa procesele verbale de prezenta si programarile lunare a schimburilor semnate de angajator iar ca martori 100 de angajati.dar ce sanse am in fata unei firme in instanta?am eu banii lor pt avocati? imi cer suze ca am omis sa mentionez ca am semnat un contract dar inu stiu daca e inregitrat.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
draganlucian43, utilizator
daca ati semnat un contract, nu aveti si dvs un exemplar? acolo ar trebui sa fie specificat salariul, pe care il cereti in instanta pentru lunile in care ati muncit si nu ati fost platit- pana la data la care ati prezentat in scris demisia. trebuie sa aveti cat de cat o dovada a salariului pe care l-ati negociat, oricum nu mai putin de salariul minim brut pe economie. nu pare nimic complicat daca puteti dovedi cuantumul salariului si faptul ca ati muncit efectiv in perioada respectiva.
dvs nu trebuie sa aveti banii lor pentru avocati, ci banii pe care ii negociati cu avocatul dvs. Interesati-va cat v-ar costa. Daca veti castiga, ii recuperati de la angajator, daca nu, riscati sa platiti cheltuielile de judecata ale angajatorului.

nu mi-au dat copie atunci pt ca au spus ca vor fi aduse ulterior dupa ce vor fi "complectate".noi semnandu-le i "in alb" doar numele si salariul. Ati mentionat ca risc sa pierd si sa platesc cheltuieli de judecata .IN CE CONDITII SE POATE INTAMPLA?

Alte discuții în legătură

Contract de munca viviciorita viviciorita Buna ziua, Lucrez la o firma privata de patru luni.Pana in prezent nu am primit nici un exemplar al contractului de munca vizat de ITM,desi mi s-a spus ca o ... (vezi toată discuția)
Salariu de incasat, contract si adeverinta de vechime hera2001 hera2001 Buna ziua, Sotul meu a lucrat la o firma 3 luni, a semnat un contract dar el nu a primit nici un exemplar,(in contract era trecut salariul de 1000 brut si ... (vezi toată discuția)
Contract inregistrat la itm nesemnat de angajat danstefanescu danstefanescu Buna ziua , Sunt din Craiova si din anul 2011 lucrez pentru o firma din Cluj . Pe 15.02.2013 am primit o notificare prin care mi se acorda 20 zile preaviz ... (vezi toată discuția)