avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere evenimente deosebite in familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere evenimente deosebite in familie

Daca la nivelul unei firme nu este semnat ccm, in ce baza (exista vreo lege?) se pot acorda cele 5 zile libere platite pentru casatoria salariatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 17 August 2012
In baza Regulamentului Intern pe care il aveti in societate.
Conform art. 152 (2) din Codul Muncii - Evenimentele familiale deosebilte si numarul de zile libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Pentru sectorul bugetar exista HG nr.250/1992:
Art. 24
(1) În afara concediului de odihnă, salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul la zile de concediu plătite, în cazul următoarelor evenimente familiale deosebite:
a) căsătoria salariatului - 5 zile;
b) naşterea sau căsătoria unui copil - 3 zile;
c) decesul soţului sau al unei rude de până la gradul II a salariatului - 3 zile.

(2) Concediul plătit, prevăzut la alin. (1), se acordă, la cererea solicitantului, de conducerea unităţii. Indemnizaţiile cuvenite se stabilesc potrivit art. 7 alin. (1).


In lipsa documentelor mentionate de art.152 alin.2 C.mun. sau a unor astfel de dispozitii in acestea, va fi foarte greu de obtinut aceste zile libere platite ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern - modificare oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre doreste o actualizare a Regulamentului intern, Cu aceasta ocazie, salariatii doresc ca: - in Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o întrebare pe care as vrea sa știu dacă este ... StemateIulian21 StemateIulian21 Bună ziua, Am o întrebare pe care as vrea sa știu dacă este adevărată, auzind-o vorbindu-se sa zic asa la un colt de strada. Eu împreună cu viitoare ... (vezi toată discuția)