avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

Buna ziua.
In urma unui proces in care am fost implicat fara voia mea, exista o decizie a Curtii de Apel in al carui dispozitiv eu nu apar definit ca propietar, cu toate ca detin acel teren si cladire cu Contract V_C, contract care a fost contestat in cadrul aceluiasi proces, si dupa ce s-a facut disjungerea dosarului a ramas valabil trecand prin recurs si apel.Concret exista la ora actuala 2 decizii ale aceleiasi Curti de Apel contrare, una in care se respinge anularea contractului V-C datata 2005 si una in care eu nu apar definit ca ca propietar datata 2011 .
La punerea in executare a ultimei decizii, Executorul a specificat i procesul verbal ca eu ocup o parte din teren si cladire si trebuie sa o eliberez.Am facut contestatie la executare cerand anularea actelor de executare invocand art 399,401,403 Cod proc.civ., dar cererea a fost respinsa. Acum am alta adresa de la Executor in care se cere eliberarea spatiului.
As dorii sa stiu daca:
-la recurs pot invoca motive de genul ca eu nu sunt debitor in acest caz( exista un proces in care se cere incuviintare silita si ca debitori apar mostenitorii celui de la care am cumparat), s-au ce fel de motive pot invoca.
-executorul poate sa intre cu forta sa ma oblige sa eliberez spatiul, tinand cont ca am un contract V-C valabil, si sunt in termen legal de recurs.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 09:23, 17 August 2012
Daca sunteti in termenul d erecurs atunci hot judec nu este una irevocabila pt a fi pusa in executare si creditorul nu avea cum sa obtina incuviintarea executarii silite.

Daca nu mai sunteti in termenul de recurs puteti face insa revizuire a hotararilor definitive potrivnice conf art.322 pct.7 Cpc.
C. civ. Art. 694. – (1) Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.
In cazul expus nu ati solicitat suspendarea executarii silite in conditiile C. civil. Puteti solicita acest lucru prin cerere separata, cu plata unei cautiuni, pana la judecarea recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs nefondat saly30 saly30 Buna ziua am castigat recuperarea unei sume de banii primntr-o hotarare definitiva la jude sector 3 parata a facut recurs .Recursul s-a respins ca ... (vezi toată discuția)
Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)
De doua ori ordonanta presedintiala pe.acelasi motiv Manana_TM Manana_TM Sunt proprietar tabular al unui imobil din 2001Acesta este ocupat abuziv dinainte de a deveni proprietar.Prin hotarari judecatoresti am obtinut titlu executor ... (vezi toată discuția)