avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema cu o firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema cu o firma de recuperare

Buna Ziua.

Sa va spun "mica" poveste.
Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la BCR,deci nu a beneficiat de legea noua a creditelor privind dobanzile,asa cum am inteles ca guvernul ar vrea s-o aplice si creditelor dinainte de 2010.Dar asta e alta poveste.Acum.

Ea lucreaza in cadrul armatei si,cum stim cu toti,odata cu taierea salariilor si venitul ei s-a subtiat.A reusit pana anul acesta sa achite ratele lunare catre BCR,ultima data incercand sa faca o refinantare la o alta banca pentru a plati mai putin la rate,insa a fost refuzata pe motiv ca "fiind angajat la stat prezinta risc mare".De atunci n-a mai putut plati rata integral,ci a platit doar....cat a putut.Treaba asta fiind de vreo 3 luni.

Acum aflu ca de o luna au inceput sa o sune cei de la EOS.

1 - Daca banca a vandut creanta catre EOS nu ar fi trebuit sa anunte printr-o instiintare scrisa?
2 - EOS nu ar fi trebuit si ei sa anunte tot printr-o instiintare ca a cumparat creanta de la BCR cu toate detaliile?
3 -Datele cu caracter personal...se dau asa...?Evident,nu m-am uitat peste contract sa vad daca "banca isi rezerva dreptul de a vinde o eventuala creanta si folosi datele cu caracter personal" dar am sa ma uit.
4 - Partea nasoala este ca,sora mea refuza sa se intereseze si la BCR si la EOS despre situatia ei,si vrea sa continue sa depuna bani in contul BCR.Pot spune ca nu detine nimic,niciun bun mobil sau imobil,nu are giranti,pe deasupra avea si asigurare la credit.

Astept niste sfaturi.Multumesc.
:belay: Va rog, incercati sa povestiti fara a numi societatile implicate, multumesc.
o sa primeasca acele instintari din partea acelei firme, la intarzieri mai mari de 120 zile banca poate oricand sa declare scadent acel credit,un sfat ,sa-si citeasca doamna contractul (obligatiile bancii si ale dansei) si o sa gasesca si acel paragraf in care banca poate mandata sau cesiona catre terti, in conditiile legii, in tot sau in parte creantele rezultant din prezentul contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am fost executat silit de bt, mi se retine din salariu, ... aetnip aetnip Buna seara am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "a prescrie o datorie"? d5b d5b Buna,numele meu este Dan ,am un credit la BCR de vreo 2 ani si jumatate,am platit la timp vreo 9 luni dupa care nu am mai reusit sa le platesc rata lunara.Ieri ... (vezi toată discuția)
Executare silita marusca marusca Ma aflu in urmatoarea situatie.In 2004 am luat un credit de nevoi personale cu scadenta in 2007. Deoarece nu plateam ratele la timp in 2008 banca cesioneaza ... (vezi toată discuția)