avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata impozitului si a contributiei de sanatate ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru PFA

Buna ziua,
O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA caruia de la 1 iulie 2012 trebuie sa-i retina la sursa impozit 10% (il retinea - decl 100 - si vira - BS - si pana acum) si mai nou contributia de asigurari sociale de sanatate 5.5%, ambele declarate acum in 112 poz. 29 si 32, in ce conturi va plati aceste obligatii? Pana acum impozitul retinut la sursa si declarat in 100 se platea la BS. Banuiesc ca si acum se va plati la fel, dar nelamurirea este legata de plata contributiei de sanatate: se plateste in contul unic BASFS? Este vreo problema daca societatea nu are in vectorul fiscal contributia de sanatate? PFA poate face factura intr-o luna si in alta nu, in functie de serviciile prestate. Nu am gasit in legislatie nimic care sa lamureasca acest aspect: in ce cont platim?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ailenrocp , utilizator 20:13, 20 Ianuarie 2015
Sa pot colabora ca agent cu Pro....dent am fost obligata sa infiintez PFA -ul de care spuneam deci rezulta ca contractul l-am facut PFA-Pro...dent. Am dat o declaratie cum ca-i imputernicesc pe ei sa emita facturi pentru mine si m-au pus sa optez intre 10 si 16 % impozit retinut la sursa. Unii spun ca eu ca PFA trebuie sa platesc asigurari de sanatate si pensii , Pro.. dent spune ca platesc ei pentru mine si comisionul pe care-l voi primi va fi net si eu nu mai am obligatia de a plati nimic.
Deasemeni ma intereseaza in ce termen trebuie sa declar PFA ul la Adm Financiara.
mariana, sincer mi se pare suspect sa dai imputernicire sa taie facturi in numele tau.... eu zic sa intrebi la administratia financiara direct. intreba unde sunt inspectorii pt pfa. cu alte cuvinte ei pot incarca ce plati vor pe cui ul dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile Burchiu_Alberto Burchiu_Alberto Buna Seara As vrea sa stiu ce cheltuieli se pot pune pe firma unei persoane care si-a facut firma practic in loc de PFA, ca la negru daca lucrezi cica nu e ... (vezi toată discuția)
Contabilii autorizati si retinerea la sursa! Herra_ Herra_ o problema care inca nu imi este clara: PFA cu conventie civila pe partea de contabilitate si IRU angajat cu CIM 4 ore/ luna la aceleasi societati Este o ... (vezi toată discuția)
Pfa - impozit retinere la sursa Lori47 Lori47 Un SRL a incheiat un contract de mandat comercial cu o persoana fizica autorizata. Acest PFA desfasoara si alte tipuri activitati. Pentru acest serviciu la ... (vezi toată discuția)