Exista vreo lege care sa interzica tulburarea linistii publice intre orele 21-9 si 13 - 17? Mentionez ca am un bebelus care nu poate dormi dupa-amiaza din cauza galagiei.
Ma confrunt cu aceeasi situatie ca dl."Brabijo" si sunt absolut de acord cu toate afirmatiile si observatiile domniei sale.Spre deosebire de d-lui am reusit sa abordez si chiriasii si proprietarul, insa fara efect.Mai exact, studentii mi-au ras in nas invocand cunoaterea legii 61, iar proprietarul mi-a raspuns cu cinism ca "politia n-are ce sa-mi faca", "fac ce vreau in casa mea" si "daca nu-ti convine muta-te la casa".Suplimentar, mi-a explicat cu o amabilitate stupefianta cum ma poate deranja fara sa se poata demonstra si fara sa suporte sanctiuni, dovedind o buna cunoastere a dispoziilor legale in materie de tulburarea linistii publice (nivele de zgomot, amenzi, contestatii, proces, etc).Am reusit totusi sa-l pun in incurcatura abordand problema din punct de vedere uman si etic, moment in care s-a scuzat spunandu-mi ca n-are ce sa le faca pentru ca "are contract cu ei".In concluzie, am abandonat orice alta initiativa, asteptand cu stoicism (si dopuri in urechi) vremuri mai bune.Pana acum am identificat patru posibile cai de atac si intentionez sa le explorez pe toate, in masura in care "ma mai tin nervii" :
1.Legea 61, cu toate slabiciunile ei.
2.Ordinul 536/97 al Ministerului Sanatatii (reglementari privitoare la zgomot)
3.Ordonanta 97/2005 (reglementari privitoare la domiciliu - lipsa vize)
4.Legea 114/96 (legea locuintei - abordarea fiscala - evaziune fiscala)
Presupun, fara a fi specializat in drept, ca o combinatie intre cele 4 arme ar putea fi devastatoare si pentru chiriasii zurbagii si pentru proprietarii obtuzi.S-ar putea face cate aprecieri de specialitate in aceasta privinta ?
Problema noastra este ca ne dorim cu totii sa se respecte legea insa...nu de catre noi, ci de catre ceilalti, fapt confirmat de catre stimabilul proprietar care practicand o sofistica destul de abila pentru meseria de forjor, incerca sa interpreteze legea in favoarea lui si dorea sa ma convinga ca de fapt...eu am o problema.
Referitor la tinara generatie, mi s-a parut tragicomic ca unul dintre zurbagii se pretindea student la drept !!! Introducand in discutie "zvonul" ca in imperiul roman tinerii pana la 25 de ani erau considerati...POTENTIAL INFRACTORI, datorita lipsei de echilibru (tendinta catre exces), al discernamantului, al responsabilitatii si toleranta absoluta a zilelor noastre caracterizata de cultura divertismentului, avem tabloul complet al acestei generatii minunate, viitorul Romaniei de maine.Apreciez ca renuntarea la stagiul militar obligatoriu si lipsa unor strategii de disciplinare/socializare a tineretului (in Germania se face munca in folosul comunitatii) vor conduce la aparitia unor generatii monstruoase din pdv.uman, moral sau social.
Subscriu pentru orice initiativa de amendare a legii 61 sau de completare a ei cu prevederi referitoare la educarea si disciplinarea tinerei generatii.
N-am facut, pentru ca n-am gasit sustinere prin vecini.Sunt intr-un caz particular foarte amuzant: si deasupra mea si dedesupt sunt apartamente de inchiriat, locuite cu intermitenta, deci nu ma pot baza pe sustinerea vecinilor pentru ca ei sunt..paratii.In schimb, am cerut informatii de pe situl politiei romane si am fost contactat si invitat la discutii de catre politistul de proximitate responsabil cu zona in care locuiesc.Am dat o declaratie, am discutat nitel si...asta a fost tot.Am ezitat sa fac reclamatia, pentru a nu declara razboi vecinilor si a compromite ultima sansa de intelegere pe cale amiabila.Pe undeva imi pare rau, pentru ca ma conving pe zi ce trece ca "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti", insa sunt ceva semne de ameliorare imbucuratoare, in urma tapajului pe care l-am facut.Poate ca "munca de lamurire" ramane cea mai buna strategie, daca-ti poti pastra calmul si ai cat mai multa rabdare, pentru ca "oamenii" astia sunt precum copii rasfatati: egoisti, ignoranti plini de sine, cruzi, indiferenti, lipsiti de respect etc.Prin urmare, trebuie sa-ti arunci in joc toate resursele...pedagogice si sa astepti !
Consider ca proprietarii care-si inchiriaza apartamentele catre tineri "fara obligatii" sunt cel putin iresponsabili, pentru ca pe acesti tineri nu-i opreste nimic sa le faca viata un calvar vecinilor familisti.In acest fel se incalca un principiu (al separarii adolescentilor), o linie de demarcatie intre varste, stabilita prin traditie si prezenta in toate culturile lumii.Adolescentii au, cu mici exceptii, nevoie de supraveghere continua, de corectii, de indrumare si de spatii corespunzatoare daca doresc sa fie independenti:locuinte izolate, camine pentru nefamilisti si camine studentesti !
Eu insumi am locuit cel putin douazeci de ani prin camine de doate tipurile si le recunosc utilitatea !
Ii compatimesc sincer pe toti cei inculpati aici, dupa cum compatimesc ce-am devenit cu totii.M-am abtinut sa emigrez, estimand ca pentru noi, depasirea handicapului civilizatiei, este o chestiune de timp, insa am gresit, pentru ca "tanara generatie" nu pare sa aiba preocupari atat de insignifiante.Si... pe buna dreptate, pentru ca n-am stiut sa o educam, am lasa-o prada tentatiilor, am abandonat-o pentru a face bani.Mi-e teama ca suntem condamnati sa fim o civilizatie "de mana a doua", intr-un "curs de dezvoltare" perpetuu ! "Toleranta dusa pana la lasitate" naste in final haos si necesita masuri deosebite pentru redresare (care pot da lovitura de gratie tinerei noastre democratii).Cum putem fi atat de bezmetici ?
cand veti gasi padure fara uscaciuni sa ma anuntati si pe mine,asta ca o gluma,totusi cineva trebuie sa aibe si initiativa,domnul DonQuijote spune ca citez:"Am ezitat sa fac reclamatia, pentru a nu declara razboi vecinilor si a compromite ultima sansa de intelegere pe cale amiabila", va fost frica cumva?,puteti face si reclamatii anonime,da intradevar "munca de lamurire" ramane cea mai buna strategie,dar trebuie sa aveti totusi un sprijin dintre vecini,altfel .....
Vecin absurd
alopici2005
am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)