Exista vreo lege care sa interzica tulburarea linistii publice intre orele 21-9 si 13 - 17? Mentionez ca am un bebelus care nu poate dormi dupa-amiaza din cauza galagiei.
In episodul pe care l-am evocat, n-am incercat sa subliniez nici un moment "virtutile" sistemului politic de atunci, ci o anumita atitudine vis a vis de convietuire, ci anumite atribute umane care par sa se fi estompat de atunci."Mostenirea" generatiei parintilor mei (o alta generatie de sacrificiu) era inca tributara sistemului anterior, specific perioadei interbelice.Ca o paranteza, familia mea a fost "stigmatizata" in anii 50 pentru "antecedente" legionare, aspect ascuns fata de noi cei din generatia 70 si despre care nu s-a discutat NICIODATA pana in Decembrie 1989.
In opinia mea, vinovatul pentru raul zilelor noastre este acel experiment diabolic reusit al sistemului comunist si anume "OMUL NOU".Mai exact, un tip de "om" complet rupt de traditii (fara "prejudecati"), cu o etica foarte "flexibila" sau inexistenta, in general ateu, agnostic sau in cel mai fericit caz gnostic ( "liber cugetator"), adaptabil la orice sistem economic sau politic, fara a crede in ele (cameleonism, excursionism politic), etc.Adaugati si grefa coruptiei specifica europei de est (si aici avem traditii importante), la acest specimen si aveti tabloul aproape complet.Ce-as dori sa mai subliniez este ca par sa existe doua categorii de "oameni noi", cei "dezorientati", care recurg la alcool si sfarsesc prin a se sinucide (vezi aprecierile sociologilor rusi) si cei "echilibrati" (plini de sine, convinsi de propria valoare) care duc o viata in aparenta normala si contribuie din plin la pulverizarea si dizolvarea societatilor din fostul bloc comunist.De ce pulverizarea societatilor ? Pentru ca "oamenii" acestia actioneaza la toate nivelurile societatilor, putand fi fostii exponenti ai clasei muncitoare, actualmente liber profesionisti prin occident, politicienii care ne conduc cu "intelepciune", oamenii de afaceri care ne dau cu "generozitate" de lucru, tipii din "showbizz" care ne intoxica copii cu subproductii de mahala, etc.Pentru ca "domniile lor" nu fac si nu pot face parte din categoria "fortelor de coeziune" care tin pe linia de plutire o societate.Raul este prea general si prea profund pentru a se folosi paleative.Consider ca numai reistaurarea LEGII mai poate salva ceva, in masura in care se mai poate face acest lucru.
:offtopic:
Tema aceasta este generoasa si o dezbatere este bine venita. Am totusi rugamintea ca sa o pastram aproape de microclimatul convietuirii la bloc si sa nu alunecam prea departe cu consideratii generale.
Promit sa incerc, insa nu-i chiar atat de simplu daca vrem sa ajungem la cauze, pentru ca un bloc reprezinta un mic univers, o societate in miniatura, care nu poate fi neaparat folosita ca referinta pentru un studiu de caz sau nu reflecta fidel societatea in ansamblu.Oare asa o fi ? Nu-i exclus sa ma insel ! Din pacate, necunoscandu-mi o parte dintre vecini nu pot face prea multe aprecieri asupra bloc-universului de care apartin.In schimb cunosc binisor alte bloc-universuri sau aprecieri asupra lor, facute de oameni care merita toata stima.
Apropos de subiectul in discutie, poate ar fi interesant de dezbatut efectul industrializarii fortate asupra civilizatiei de tip urban.Sau despre lipsa de intelepciune a acestei decizii.Sau despre regresul spiritual al omului contemporan cauzele acestuia si impactul asupra convietuirii.
Cel putin in cazul nostru, sunt foarte multi factori care si-au pus amprenta asupra vietii din acest spatiu comun, unii dintre ei apartin trecutului nostru nebulos, altii imitatiei facile al unor modele economice si sociale, altii constrangerilor externe, altii abandonarii unor modele etice consacrate sau compromisului dictat de instinctul de supravietuire.
In fata aceste mosteniri, consecinta a unui lant de greseli interminabile nu ne ramane ca scut decat legea iar ca alternative apostolatul, martirajul si vocatia noastra cea mai specifica...resemnarea.
Am asteptat sa citesc si alte pareri, si am mai asteptat si sa fiu chemat de politistul de proximitate la o convocare(in data de 16.11.2009), unde urma sa aiba si o discutie amiabila cu proprietarul apartamentului de deasupra si chiriasii sai, ca sa mai pot adauga continuarea.
Asta dupa ce mai depusesem si alte sesizari, trimisesem e-mail la politia capitalei si fusesem si in audienta la comandantul sectiei 21 politie.
In afara faptului ca mama mea si cu mine, am asteptat ca niste caraghiosi 1 ora, ca sa vina "trupa vesela" si ca pana si politistul de proximitate isi pierduse rabdarea, ar mai fi de adaugat cateva aspecte:
- politistul de proximitate avea o colega(asistenta) care a refuzat sa scrie procesul verbal din care sa reiasa ca noi ne-am prezentat la convocare, ceilalti nu(dupa o jumatate de ora in care ni se tot spunea ca respectivii sunt pe drum, renuntasem sa mai asteptam).
- d-na politista, a intarziat vadit scrierea procesului verbal, ba mai mult, ne-a acuzat pe noi(conform declaratiilor chiriasilor, ca i-am lovit, ca le-am dat cu toporul in usa, desi pe usa lor nu exista niciun semn vizibil de lovitura, ca am aruncat cu solutie de apa cu detergent cu cana, din balcon, de la etajul 4 catre etajul 5) si a interpretat anumite fraze din sesizarile mele, dovedind ca ori nu cunoaste sesizarile in totalitate, ori nu stie sensul cuvintelor, ori nu citeste fraza si contextul in intregime, ca a fost la ei in casa si n-au mobila care sa poata fi mutata si tarata sau trantita(au paturi mari de mijloc), ca n-au vreo combina muzicala sau aparatura audio, ca stau in ciorapi in casa...etc.
- scuze puerile din partea chiriasilor, ca scapa obiecte pe jos pentru ca sunt 5, ca au in casa doar gresie si parchet(si astea sunt conditiile, adica ei sunt cei napastuiti de soarta ca traiesc in conditiile astea), ca au 2 pisici carora nu le pot controla comportamentul, iar proprietarul intreba indignat: "ce n-am voie sa rad la mine in casa?", si ca alti vecini, adica cel de vis-a-vis de ei, nu e deranjat, ca au fost "dovediti o singura data pe bune" - afirmatia le apartine, facuta chiar de fata cu politistul de proximitate, si ca noi urmarim sa fie amendati mereu.
- Fata de acuzele d-nei politist, am replicat ca, intr-una din zile, unul dintre chiriasi, sau chiar proprietarul, se va prezenta la politie dupa ce si-a produs singur vreo leziune, reclamand si sustinand cu vreun certificat medico-legal, ca eu sau ceilalti membri ai familiei mele, i-am produs-o.
- Dupa discutii interminabile, semnam cu totii un proces verbal, in care ei isi luau un angajament ca inceteaza cu zgomotele.
Toate bune si frumoase...ce a urmat in noaptea de 16.11-17.11.2009, a fost desprins dintr-un sablon, acelasi comportament inuman, pigmentat de tropaieli si obiecte trantite sau scapate cu sau fara intentie pe pardoseala, care dovedesc exact atitudinea grosolana si lipsita de bun simt avuta de acesti chiriasi(care pana in 16.11.2009 au stat fara forme legale din cate am observat, pentru ca abia dupa convocarea la sectia de politie isi faceau cererea pentru viza de flotant), ca dealtfel si in noaptea de 17.11.-18.11.2009.
Explicatii sunt: probabil ca se merge in ciorapi prin casa dar doar dupa ce ce se trag si bocancii peste, ca sariturile si alergatura unei pisici de „50 kg” pe pardoseala iti zguduie plafonul, ca inchiderea „cu simt de raspundere” a usilor si ferestrelor, iti provoaca atacuri de panica, nestiind daca e vorba de o explozie si urmeaza sa se darame blocul sau e vreo alunecare de teren, ca paturile de mijloc, de care politista amintea, au facut picioare, pe care si le trantesc si tarasc singure pe pardoseala, ca intr-un film de groaza si ca zgomotul interfonului din apartamentul de deasupra, insotit de tropaieli si voci cu timbru ridicat, tarari si trantiri de mobilier, anunta vizite nocturne si noi personaje(ale caror chipuri nu sunt identice cu ale celor declarati ca locuiesc in acel apartament), care-si petrec noaptea in apartamentul respectiv, iti induc starea de neliniste de parca a izbucnit un incendiu si ca sunt sirenele masinilor de pompieri si pompierii cu bocanci in picioare, toate astea avand loc doar cu putin dupa miezul noptii, 24.00-00.30, adica exact ce s-a intamplat in aceste ultime 3 nopti, si, conform spuselor dumneaei, ca n-au vreo combina muzicala sau statie de amplificare, care „urla” acum in fiecare seara de la ora 19 pana la 22, iar rasul lor, care aduce aminte de nechezatul cailor sau al magarilor, nu intaresc concluzia ca te afli intr-un staul de vite, de acolo de unde probabil ca si provin acesti viitori intelectuali.
Iertati-mi compunerea, dar am scris toate astea ca sa intelegeti concluzia: politia nu le poate face nimic.
Am facut alta sesizare, am solicitat o noua audienta la comandant, ca sa stabilim care ar fi posibilitatile legale de demarare a propriei anchete, caci se pare ca politia are nevoie de dovezi "mura-n gura" ca sa poata lua o decizie, sau trebuie sa se ajunga la sangerare ca sa intervina cu fermitate(ca in cazul de la Constanta, unde cel deranjat, l-a amenintat cu pistolul si l-a "calcat in picioare" pe cel care il deranja). Si bineinteles ca-mi trebuie un avocat care sa ma indrume fara sa ma abat niciun "micron" de la lege.
Toate cele bune, sper ca macar unii dintre voi sa aveti liniste.
uite ca nu tot ce zboara se mananca,urmarind posturile lui brabijo stau si ma intreb cum as fi reactionat eu,sincer nu stiu,neimplicarea de fapt neaplicarea legilor din partea celor care au obligatia sa le aplice,duce la aceste incoveniente fara iesire.
@brabijo ce sa spun,bafta in ce ce vei intreprinde in viitor,tot ce te pot sfatui este,asa cum ai spus si tu sa nu te abati nici un "micron" de la lege si sa nu te dai batut
succes
Vecin absurd
alopici2005
am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)