avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... anii lucrati in strainatate se adauga la vechimea de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

anii lucrati in strainatate se adauga la vechimea de pe cartea de munca?

buna seara ! tatal meu a lucrat in italia timp de 7 ani cu acte din care reiese suma cu care era platit,precum si impozitele aferente.precizez ca in acest timp,tatal meu beneficia in tara de pensie pe caz de boala,gradul III,cu drept de munca.as dori sa stiu daca anii lucrati in strainatate vor conta in momentul iesirii la pensie definitiv.tatal meu are 57 ani,si vreo 30 de ani munciti in romania!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: camutza , utilizator 21:16, 22 August 2012
Avand in vedere ca ambele tari sunt membre UE si este recunoscuta de orice stat membru munca prestata intr-un alt stat membru, atunci si munca tatalui dvs va fi recunoscuta.
1. Perioadele lucrate in Italia sunt considerate stagii de cotizare pentru pensie si in Romania.

2. - Dupa ce terminati activitatea in Italia solicitati de la Casa de Pensii sa completati formularul E207 = "Certificat pentru cariera asiguratului".
- Dupa completare il lasati la Casa de Pensii care se va ocupa de trimiterea lui in Italia si de primirea si valorificarea lui la pensie.
multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii de asigurari sociale platite in alta tara membra ue aprov1961 aprov1961 Am 26 de ani lucrati in Romania si voi lucra in alta tara membra UE (Belgia) cu contract de munca acolo.Deci voi cotiza acolo. Ce se va intampla cu contributia ... (vezi toată discuția)
Activitatea din strainatate se ia in considerare la calcularea pensiei in tara? felicia_nemeth felicia_nemeth Am lucrat 5 ani in Italia cu drept de munca, cu impozitele platite. Se pot adauga la cei 28 de ani de munca din tara? Cand si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Munca in strainatate dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : am lucrat 7 ani in grecia.pot sa beneficiez de acesti ani la calcularea pensiei.mentionez ca am ... (vezi toată discuția)