avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinii ma impiedica sa folosesc uscatoria
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinii ma impiedica sa folosesc uscatoria

Pana acum uscatoria nu a fost folosita decat de celelalte 2 familii de la parter (vecinii mei de palier), care nu au balcon. Am solicitat administratorului sa-mi puna la dispozitie, contra cost, o cheie dar a refuzat. Am cerut si vecinilor mei acelasi lucru dar de aproape 1 an refuza sub motiv ca un vecin de la et 2 a depozitat ceva in uscatorie si eu nu pot folosi spatiul pentru uscarea rufelor. Cu toate acestea, ei folosesc nederanjati spatiul tocmai in acest scop.
Va rog sa-mi spuneti cui trebuie sa ma adresez pentru a putea si eu sa folosesc acest spatiu comun, tinand cont ca administratorul spune ca nu e treaba lui si presedinte de asociatie nu exista de mai mult de 6 ani. Daca nu se poate face nimic, mai este obligatoriu sa particip la cheltuielile ocazionate de intretinerea acestui spatiu (incalzire, iluminat, incuietori etc) sau de toate acestea trebuie sa se ocupe doar cele 2 familii care il folosesc? Multumesc
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 23:01, 27 August 2012
dolosiv a scris:

Atunci 25 familii platim doar ca 2 familii sa foloseasca?

Ati gasit rezolvarea singur. Cele 25 de familii sa se intruneasca in adunarea generala conform legii 230/2007, sa aleaga un presedinte, membrii comitetui si sa ia o hotarare cu privire la folosirea tuturor spatiilor comune din asociatie.

Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
Adriantot, moderator
Buna dimineata,

Ce va supara cel mai tare... ca nu puteti usca rufe.....sau ca platiti cote?
Deoarece intro asociatie legea stabileste clar obligatiile si drepturile fiecaruia...
De atata timp ce au facut cele 25 de familii?
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
Dorina Stan, utilizator
eu stiu ca uscatorul de rufe este doar pentru uscat rufe si poate sa usuce toti locatarii scarii respective.De ce locatarii nu inteleg acest lucru si-l folosesc pentru a depozita ciurucurile din casa transformind-ul intr-un focar de infectie .Nici vorba de a putea pune rufe in aceste conditii.Ar trebui sa intre in atributiunile presedintilor de asociatie sa verifice acest lucru si a reda destinatia care trebuie acestui spatiu nu sa ne certam noi cu diversi incapatanati si sa-i platim degeaba pe cei de la asociatie ca mare lucru nu fac pentru cei cu centrale termice
Dorina Stan a scris:

Buna dimineata,

Ce va supara cel mai tare... ca nu puteti usca rufe.....sau ca platiti cote?
Deoarece intro asociatie legea stabileste clar obligatiile si drepturile fiecaruia...
De atata timp ce au facut cele 25 de familii?

Evident ca ma deranjeaza lipsa de folosinta a uscatoriei in conditiile in care la parter nu exista balcon si rufele uscate in interiorul apartamentului provoaca discomfort dar si pagube (aparitia igrasiei).
Apoi ma deranjeaza si faptul ca trebuie sa contribui la incalzirea acestui spatiu (din octombrie pana in mai, cand inchide RADET-ul furnizarea de caldura, chiar daca afara sunt 30 grade), am participat la zugravire, schimbare usa cu una de metal, incuietori suplimentare, noua instalatie electrica, calorifer suplimentar si cred ca vor mai gasi de facut investitii, nu se vor opri aici.

Dv ati plati daca ati fi in locul meu? V-ati mai pune problema ce va supara mai tare sau v-ati dori sa rezolvati problema in mod corect dar si avantajos?

Cat despre asociatii, din lege se respecta cu sfintenie obligatiile dar cand vine vorba despre drepturi, raman doar pe hartie , in lipsa unei reglementari clare care sa stabileasca cine controleaza administratiile dar si niste coercitii care sa impiedice aparitia abuzurilor in cadrul asociatiilor.

Celelalte familii au facut acelasi demers ca si mine, cu mult timp in urma dar li s-a raspuns ca au balcoane deci sa nu indrazneasca sa ocupe uscatoria.
Buna ziua,

Eu sunt administrator cunosc drepturile si obligatiile tuturor, dar mai cunosc si faptul ca bunul simt e mai presus de lege...... Atat presedintele care este seful comitetului, administatorul care administreaza bunurile asociatiei si comisia de cenzori se supun HOTARARII ADUNARII GENERALE A PROPRIETARILOR subliniez acest lucru ca sa se inteleaga ca toti trebuie sa HOTARATI sa consemnati intrun proces verbal aveti grija sa fie o majoritate covarsitoare, dupa care le aduceti la cunostinta celor in cauza sa puna la dispozitie uscatoria, asa cu se va stabili TOT DE CATRE DVS.PROPRIETARII. In caz ca nu se rezolva cu vorba apelati la un avocat..... cand nu exista bun simt se va rezolva pe alta cale.......DATI JOS COMITETUL, alegeti altul care sa-si asume TOATE responsabilitatile. Iar cei care veti hotara repunerea in functiune a uscatoriei sa va asumati si raspunderea ingrijirii ei.......
Se intampla foarte des ca unii dintre noi sa ceara sa se rezolve o problema care ii priveste direct ...dar uita sa RASPUNDA PREZENT cand este solicitat sa fie de acord cu rezolvarea unei probleme ridicata de un alt vecin.....

Convietuirea intrun bloc se bazeaza pe MULT BUN SIMT......
Eu va urez mult succes in a mobiliza oamenii in aceasta privinta.....

Alte discuții în legătură

Folosire uscãtorie bloc aura 48 aura 48 Bună ziua, Vreau să ştiu dacă eu ca proprietar am şi drepturi într-o asociaţie de proprietari. Vă explic şi de ce Comitetul a hotărât ca în ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului oana truica oana truica in urma cu aproximativ 3 ani uscatoria blocului in care locuiesc era folosita drept wc public si sala de jocuri de noroc pt. golanii cartierului.Locuind la ... (vezi toată discuția)
Blocare acces uscatorie la bloc Paraschiv2017 Paraschiv2017 Din vara anului trecut, noul administrator, a blocat accesul la uscatorie, unde a stabilit \"sediul asociatiei\". De atunci suntem obligati sa punem rufele la ... (vezi toată discuția)