Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti plus martori.Acest apartament (impreuna cu altele ) a fost construit fara autorizatie de constructie si fara alte acte sau aprobari astfel ca nu exista decat faptic, in baza de date a Oficiului de Cadastru sau la Primarie nefiind nici un document in care sa ateste existenta acestui imobil. Acest contract de vanzare-cumparare poate fi folosit pentru recunoasterea dreptului de proprietate asupra acestiu imobil ,, inexistent ' ' ???
Nu-i tocmai asa... noii proprietari sunt ca si cum n-ar fi in multe cazuri, depinde de acte...
Depinde de cum s-a luat acordul proprietarilor, cum a procedat asociatia, ce anume urmareste etc. Depinde cine le-a vandut... daca acordul a fost luat in adunare generala, cu proces-verbal... daca sunt semnaturile pe acte... ce zice statutul asociatiei...
Analiza in amanunt se face de la caz la caz.
Nu numai acordul, dar si despagubirea lor... B-)
Ce acte ma intreb si eu... e esential. Ca tabelul ala, in functie de cum s-a intocmit si ce scrie pe el poate fi un act sau altul... cine stie...
Sincer, nu conteaza daca e tabel sau lista, important e ce contine. IN ce conditii a fost incheiat, adoptat etc.
Mansardare bloc
nita21
Sunt posesorul a 2 apartamente la etajul 4 a unui bloc si doresc sa fac o mansarda cu extinderea de apartamente.De la primarie mi s-a spus ca am nevoie de ... (vezi toată discuția)